Wpis z mikrobloga

Facet przez dwie godziny był masakrowany przez 3 kundle, jego kończyny były w takim stanie, że lekarze próbując go ratować musieli je odciąć, niestety mężczyzna zmarł. Jesteście w stanie sobie wyobrazić skalę jego cierpienia? Dlaczego to się wydarzyło? Bo państwo skapitulowało przed psiarzami. W normalnym kraju kundle po pierwszym pogryzieniu byłyby odebrane, a psiarz dostał taką karę, żeby nauczył się rozumu. Tutaj była klasyka: kobieta pogryziona wcześniej przez te psy musiała bujać się po sądach cywilnych, a policja z prokuraturą nie zrobiły nic. W Polsce za pogryzienie jest mandat mniejszy niż za obcierkę samochodem, a pokrzywdzeni muszą bujać się po sądach cywilnych, bo policja i prokuratura ma takie zdarzenia w dupie. Mamy w Polsce ponad 30 tys. pogryzień rocznie, psiarstwo stało się chorobą psychiczną, psiarze mają w dupie prawo, ale sami wymagają prawnych przywilejów dla swoich kundli. Ile jeszcze tragedii musi się wydarzyć, aby przyszło otrzeźwienie i państwo zaczęło reagować na to co wyprawiają chorzy psychicznie psiarze?
#psiarze #patologiazmiasta #pytaniedoeksperta
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

napewno znajdą się w tym wątku specjaliści, niedawno jak byłem na rowerze to zaczął mnie gonić jakiś z------y kundel - spory - co dobrego można na kundle sobie kupić ? jakiś gaz ?

@kubor_: Kup sobie słownik j. polskiego. Nauczysz się:
– jak się pisze „na pewno”,
– żeby nie stawiać spacji przed pytajnikami,
– że zdania kończy się kropką, a nie przecinkiem
  • Odpowiedz
@nowszyja: ale to nie dotyczy tylko psiarzy, jak zwykle wykop zajmuje się przyczyną nie skutkiem, to jest typowo polski schemat działania dotyczący wszystkich dziedzin, teraz psiarze, wcześniej myśliwi, rowerzyści, politycy, lekarze xD Wszędzie tak będzie przy ogólnemu społecznemu przyzwoleniu dla patologii typu <co mnie to obchodzi idę wstawiać kartofle na obiad>
  • Odpowiedz
@XkemotX: no nie zgodzę się, zwykły tani gaz też daje radę, miałem okazję użyć raz na sworze 5 kundli które wypadły z otwartej bramy i zaatakowały mnie na chodniku, gaz jakiś zwykły z popularnego sklepu, efekt natychmiastowy, jeden wielki skowyt i odwrót, ważne nie czekac i używać natychmiast, warto też zostawić trochę dla właściciela kundli w razie eskalacji
  • Odpowiedz
psy które zaatakowały człowieka powinny być natychmiast urzędowo usypiane.
nie trzeba śmiesznych mandatów aby takie zdarzenia zmniejszyć o 95%
  • Odpowiedz
Przecież to kraj z uryno-dykty na fundamencie z rzadkiego gówna. Jak piszę często o korupcji od góry do dołu, nepotyzmie na każdym szczeblu od rady sołeckiej/parafialnej przez urzędy, policję wojsko, sądy, prokuratury, służby do sądu najwyższego to lecą minusy albo admin usuwa posty, banuje.

A tu jest najlepszy, niestety kolejny przykład jak ten bantustan nie działa.
  • Odpowiedz
@nowszyja: Klasyczny przykład państwa w państwie. Sam mam psa i od dawna powtarzam, że powinny zostać wprowadzone przepisy na wzór Niemiec. Prawda jest taka, że większość właścicieli ma w dupie tresurę i nawet nie potrafi przywołać swojego psa. Zwrócisz im uwagę, to zachowują się jakby ktoś krzywdził im matkę. Ludziom totalnie się popier%$ło we łbach. Patusiarnia jest najgorsza i z miejsca powinno się usypiać amstafy i inne groźne razy, które
  • Odpowiedz