Aktywne Wpisy
#slubodpierwszegowejrzenia do naszego... 1dlaczegoja1 - Z prostej przyczyny - widać zaburzenia podstawowych mechanizmów społecznych, których po prostu nie rozumiesz. Robisz tutaj z siebie osobę, która nie ma pojęcia czym jest manipulacja, przerzucanie winy i udawanie pokrzywdzonego. Skoro wydajesz się nie rozumieć podstawowych pojęć, to nie dziwię się, że tak wyszło w TV jak wyszło. No chyba, że chcesz nas przekierować ze strony pogardliwej, do strony współczucia Tobie (bo chory etc.).

Polasz +14
źródło: temp_file6512469443293219845
Pobierz

nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
PobierzJacy niektórzy są oderwani od rzeczywistości to głowa mała.
@xmas78: Chyba że to dom budowany w promieniu 30km od Krakowa to nie. Chyba, że ktoś dostał działkę w spadku, wtedy to może ją sprzedać i kupić 2-3 mikrokawalerki inwestycyjne.
Komentarz usunięty przez autora
@jmuhha wytłumaczę Ci na przykładzie dwóch cen: droga (!) gładź gipsowa gotowa do domu kosztowała mnie 2400 zł, a wykonanie tej gładzi kosztowało po BARDZO preferencyjnej cenie 15k.
Najwięcej w budowie domu kosztuje praca.
@Franzowaty Bo tam jest praca? Czy to zbyt oczywista odpowiedź?
@kopilop: Ja np. planuję się budować poza miastem i szacuję dojazdy do pracy na obrzeżach miasta na 30 - 40 minut. Obecnie dojeżdżam 20 min tramwajem + 7-10 min pieszo. Dla mnie to będzie wielka różnica, a komfort mieszkania kolosalnie polepszony gdyż zwyczajnie mam już dość sąsiadów, którzy nie respektują innych lokatorów,
@jmuhha: jest tańsze ale masz duzo wiecej obowiązków