Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz: zaraz wbije jakiś laik-normik ze stwierdzeniem, że 5lat studiów mgr inż na AGH i bycie olimpijczykiem to gowno, a 6 lat studiów lekarskich + egzamin z bazy to spotkanie z najwyższym, nieosiągalne dla śmiertelników i mu się należy
  • Odpowiedz
@MichuTop: @Ksiega_dusz: no beka w sumie bo żeby dostać się na lekarski na pwr w tymi roku wystarczyło:

80 matma rozszerzona
70 fizyka rozszerzona
80 biologia rozszerzona

Żeby się dostać na dobra infe w 2016 trzeba było wbić 2x 90 z fizyki i matmy xd. Myślę, że wbicie biologii na 70-90% nie jest nadludzkim wyczynem jeśli zdało się bardzo dobrze fizyke i matematykę
  • Odpowiedz
@Zimm3man: biologia to głównie wkucie na pamięć wszystkich poprzednich arkuszy i ich odpowiedzi pod klucz plus zbiory zadań bodajrze Witowskiego który te pytania piszd i potem - o dziwo - te ze zbiorów pojawiają się na maturze xd
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: jeszcze jak przegryw informatyk cos zepsuje to potem prod lezy, trzeba naprawiać, poprawiać i jeszcze opierdziel będzie.
a jak znachor coś źle przepisze, nie wykryje, zbagatelizuje problem, zaniecha to i tak 300zl sie należy a w razie W umywamy rączki, PWZ nie odebrane nikomu od ponad 10 lat, pora na koperte
  • Odpowiedz
80 matma rozszerzona

70 fizyka rozszerzona

80 biologia rozszerzona

@Zimm3man: Początkowo miałem małe xd i dopiero po chwili zobaczyłem, że to na pwr, która dopiero startuje z medycznymi kierunkami. Pytanie jak z jakością takich lekarzy po pwr, ale na specjalizacji można się wszystkiego nauczyć. Ale najważniejsze jest inne pytanie, czy specjalizacje dalej będą blokowane przez starych dziadów. Nie wiem, choć się domyślam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Majkel2008:

Tak? No to zobacz sobie progi np. informatyki na wydziale wppt lub wiz z roku 2018 (najbliżej 2016). Informatyka na wydziale elektroniki to śmietnik, a i tak podchodzilo pod 400
  • Odpowiedz