Wpis z mikrobloga

Generalnie ja szanuję ludzi z hobby ale jest jedno hobby którego nie trawę a są to Onaniści naczy Mikole. Ogólnie sama idea fotografofania pociągów, autobusów czy tramwajów jest spoko tylko ta grupa od środka to wielki rak. W główniej mierzę są to dzieci które, toczą wojny ze sobą który robi lepsze zdjęcia i potrafią się o to wyzywać generalnie mocno toksyczna grupa od środka. Jak jakiś pracownik kręci z jednym onanistą, drugi onanistą z którym się nie lubi potrafi pisać skargi na pracownika i może on mieć w dodatku przypał. Generalnie nawet jak mnie jedni onaniści odwiedzali to stałem się dla drugich wrogiem mimo ich nie znałem xd. Jest też kilka specyficznych onanistów, gość który ma wujka w firmie ukradł jego ciuchy i próbował odebrać autobus a tu cyk na pętli nagle dwóch zmienników, dostał za to miesiąc prac społecznych na które się nie stawił więc poszedł w pasiaki pierdziec na miesiąc, drugi przypadek ciężki jaki znam to typ ponad 30 lat pracy nie może znaleźć w sumie nigdy nie pracował i teraz narzeka, że mu ciężko znaleźć ale do cykania fot pojazdów komunikacji miejskiej jest pierwszy. Tak, że jak zobaczyłem jak ta grupa wygląda od środka to jak słyszę słowo mikol robi mi się słabo mimo iż kocham ludzi z hobby to akurat ta zajawka mnie przeraża przez poziom toksyczności mimo iż archiwizowanie czegokolwiek uważam za coś słusznego #mikol #kolej #komunikacjamiejska #pociagi #autobusy #tramwaje #gownowpis #takaprawda
Lardor - Generalnie ja szanuję ludzi z hobby ale jest jedno hobby którego nie trawę a...

źródło: temp_file3647971697545358092

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lardor: Fun fact (mniej fun, bardziej fakt). Mikole to w większości ludzie ze spektrum autyzmu/zespołem Aspergera. Fascynacja pociągami w ich przypadku wynika z tego, że pojazdy szynowe czy autobusy miejskie są bardzo przewidywalnymi środkami transportu w przeciwieństwie do samochodów osobowych czy TIRów, środkami transportu jeżdżącymi na stałych trasach, zatrzymującymi się na określonych, wyznaczonych do tego przystankach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 16
@Lolenson1888 w pewniej mierze są tam ludzie z autyzmem i to jest ok, ale znam takich co też byli toxic dorośli i wyszli na normalnych ludzi, no i znam takich jak ten co siedział który nie jest chory pracuje sam mógł się przyjmować do komunikacji miejskiej ale wolał kraść autobus z był jeden co podwalil firmę do itd to sobie zrobił bana na zatrudnienie i teraz jeździ w innym mieście i
  • Odpowiedz
@Lardor:

Jak wygląda typowy MIKOL? (z obserwacji na różnych evetach kolejowych)

-mlody wiek 14-30 lat

-pryszcze i prawie każdy w okularach

-dluga szyja (przydaje sie gdy robi zdjecia z za drzew, wystaje wtedy głowa
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@heheszkitroche mikole to nie mowa subkultura, tylko tym młodsze pokolenia tym bardziej się wyróżniają. Jak widzę grupkę onanistów jak krzyczą jak wieża każdy autobus i focą to czuję cringe.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@fornson23 działają na tej samej zasadzie i ponoć ten sam poziom s----------a, znam kolejarzy jak i kierowców komunikacji w różnych miastach, w sumie z opowieśći słyszę, że z zachowania to jest samo.
  • Odpowiedz
@Lardor: jak W każdej grupie hobbystycznej im więcej amatorów pcha się do zabawy tym gorzej dla środowiska. Dopóki Mikole to byli głównie autystycy to było spoko, ale jak zaczęli się pod to podpinać Oskarki i Julki, bo to takie hehe "śmieszne hobby", to zaczęło się robić niefajnie.
  • Odpowiedz
@Lardor: mam podobne odczucie co do tych grup hobbystycznych.
Na kolejowym dniu dziecka w Szczecinie w zwszłym roku była spora grupka nastoletnich mikoli i przeklinali na trąbiące dzieci. Bo przecież ten dzień dziecka był dla nich, by porobić zdjęcia na skiny do maszyny. Poważnie tak mówili xD

Poza tym czasem bywam na ich zdjęciach w internecie. Nie mam własnych zdjęć na swoich socjalach, ale na grupach mikolskich już tak. Oczywiście
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mukofag o to właśnie mi chodziło w punkt. Ja tylko chciałem mieć jedno zdjęcie jak prowadziłem autobus jak natrafiłem na jednego mikola to niestety poznałem to środowisko i szybko zauważyłem, że jest mocno toksyczne i zacząłem ich onanistami nazywać, bo nie wiem co robią w nocy pod kołdrą do tych fot. Sam należę do specyficznej grupy ze swojej hobby tylko my żyjemy w jakiejś symbiozie
  • Odpowiedz
@Lardor: kiedyś widziałem filmik z Japonii jak typ jadąc rowerem wjechał tym autystom w kadr. "Zdechnij, zapłać nam za to co zrobiłeś, s--------j" i inne teksty poleciały w jego stronę, a kilku nawet się na niego rzuciło z łapami.

Zdziwiło mnie to, że taka grupka suchoklatesów może być tak pyskata i dąży do konfrontacji, w której by nie miała najmniejszych szans.

Fascynacja pociągami w ich przypadku wynika z tego, że
  • Odpowiedz
@Lardor Kiedyś tego nie było, nie, nie było ( ͡º ͜ʖ͡º)

Autyzm i asperger czyli w sumie jego spektrum był zawsze. Teraz po prostu o tym się mówi i jest to hot temat.
Malo tego, jeszcze przedszkola czy szkoły ostro cisną zeby to rozpoznać, bo jest za to ogrom kasy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 ten co siedział który nie jest chory pracuje sam mógł się przyjmować do komunikacji miejskiej ale wolał kraść autobus z był jeden co podwalil firmę do itd to sobie zrobił bana na zatrudnienie i teraz jeździ w innym mieście i gość nawet się ogarnął a jak był Mikolem to był toksyczny, jak mało kto.

O, ktoś z Krakowa :)
  • Odpowiedz