Wpis z mikrobloga

Generalnie ja szanuję ludzi z hobby ale jest jedno hobby którego nie trawę a są to Onaniści naczy Mikole. Ogólnie sama idea fotografofania pociągów, autobusów czy tramwajów jest spoko tylko ta grupa od środka to wielki rak. W główniej mierzę są to dzieci które, toczą wojny ze sobą który robi lepsze zdjęcia i potrafią się o to wyzywać generalnie mocno toksyczna grupa od środka. Jak jakiś pracownik kręci z jednym onanistą, drugi onanistą z którym się nie lubi potrafi pisać skargi na pracownika i może on mieć w dodatku przypał. Generalnie nawet jak mnie jedni onaniści odwiedzali to stałem się dla drugich wrogiem mimo ich nie znałem xd. Jest też kilka specyficznych onanistów, gość który ma wujka w firmie ukradł jego ciuchy i próbował odebrać autobus a tu cyk na pętli nagle dwóch zmienników, dostał za to miesiąc prac społecznych na które się nie stawił więc poszedł w pasiaki pierdziec na miesiąc, drugi przypadek ciężki jaki znam to typ ponad 30 lat pracy nie może znaleźć w sumie nigdy nie pracował i teraz narzeka, że mu ciężko znaleźć ale do cykania fot pojazdów komunikacji miejskiej jest pierwszy. Tak, że jak zobaczyłem jak ta grupa wygląda od środka to jak słyszę słowo mikol robi mi się słabo mimo iż kocham ludzi z hobby to akurat ta zajawka mnie przeraża przez poziom toksyczności mimo iż archiwizowanie czegokolwiek uważam za coś słusznego #mikol #kolej #komunikacjamiejska #pociagi #autobusy #tramwaje #gownowpis #takaprawda
Lardor - Generalnie ja szanuję ludzi z hobby ale jest jedno hobby którego nie trawę a...

źródło: temp_file3647971697545358092

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jako maszynista to mogę dodać że absolutnie wszyscy są w-------i przez mikoli. Nie raz słyszałem jak ktoś miał po premii bo zdjęcie z internetu zamieszczone przez nich pokazało jakaś nieprawidłowość ala pierdołe. Debile często i gęsto stoją na skrajni peronu czy blisko profilu linii i nie wiesz czy cwel chce się rzucić czy zrobić zdjęcie. Zgłaszam każdego do dyżurnego ruchu i nie raz poprosiłem o interwencję sokistów.
  • Odpowiedz
@Lardor: miałem takiego na studiach na mechanice, oprócz kolei to on kochał komunikację miejską, znał rozkład wszystkiego co jeździ po mieście, jak kiedyś rozmawiałem ze znajomym o tym, że mi się samochód popsuł i musiałem dojechać pociągiem to łaził za mną cały dzień i mi pieprzył o tym jakie składy jeżdżą na trasie na której jechałem xD
  • Odpowiedz
  • 6
@Profanumopus potwierdzam słowa kolegi po fachu. Od siebie dodam, że są bardzo natrętni i zawracają dupę w straszliwie w---------y sposób. Ignoruję ich i traktuję jak powietrze, zero interakcji.
Sam jestem miłośnikiem kolei, maszynistą z zamiłowania. Ale to co ta grupa zwana mikolami odpierdla powoduje, że nie przyznaję się do tego i swoją pasję i hobby przeżywam w środku, w ciszy, siedząc w lokomotywie prowadząc pociąg, nie dzielę się tym z nikim.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dlolb są przynajmniej kilka lat temu były akurat mam ten komfort psychiczny, że nie wiem co się teraz tam dzieli, ale swego czasu były dwie strony konfliktu mikoskie gdzie się nie nawiedzili dogryzali sobie i się wyzywali w necie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@grav1 o tak dodaj coś na FB albo ig będzie dzień w dzień spam czym będziesz jutro jeździł i gdzie ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Profanumopus o tak mikole potrafią na psuć krwi ile moich znajomych kierowców musiało się przez nich tłumaczyć i premię stracić sam raz przez mikola miałem po premii. I ogólnie cringe jak chcesz sobie spokojnie na przerwie chillowac a tu grupa dzieciaków ci dupę zawraca i jeszcze by za tobą wleźli na pkr i by jeszcze do kibla nawet weszli jak by mogli w czasie prywatnym cały czas o robotę pytają jak
  • Odpowiedz
@Lardor: robisz zdjęcia spoko
Ale jak czekasz aż mechanik pójdzie zrobić w 2 w krzaki albo leje z maszyny to poco robicx zdjęcia i się tym dzielić. Maszyniści nie mają srania e kabinie nawet klimy (sprawnej) nie ma..
Albo robienie zdjęc bo ktoś lekko nagiął przepisy wrzucisz to w neta i afera.

Jak ktoś źle zaparkuje i sleep.
Gość zapomniał świateł na manwerwH dobrze ustawić na pipidowie dolnej foto i
  • Odpowiedz
Zgłaszam każdego do dyżurnego ruchu

@Profanumopus: I co taki dyżurny zrobi, jak sobie stoję z aparatem przy szlaku kilka metrów od torów?

o tak mikole potrafią na psuć krwi ile moich znajomych kierowców musiało się przez nich tłumaczyć i premię stracić

@Lardor: Jak mikole, to nie kierowców, a maszynistów chyba?
  • Odpowiedz