Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z trudnymi teściami?
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie

Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na samym początku miał skwaszoną minę gdy podałem mu rękę na powitanie i się przedstawiłem, od razu wiedziałem że będzie "ciekawie". Następnie zaczął mi grozić, że jeśli zrobię coś złego jego córce to mi nogi z d--y powyrywa, niby jako żart ale dla mnie to wcale śmieszne nie było.
Potem wypytywał mnie o moją pracę, zarobki itd. Nie powiedziałem ile zarabiam, bo co go to obchodzi, ale odnośnie mojej pracy (pracuję w banku) też miał jakieś dziwne komentarze, że banki oszukują i dorabiają się na szkodzie zwykłych ludzi.

Odnośnie matki dziewczyny, też nie była mną zachwycona, nie obrażała mnie, ale widać było że coś jest nie tak.

Po niecałej godzinie postanowiłem się zwinąć. Dziewczyna została na jeszcze jeden dzień u nich.
Gdy wróciła to przegadaliśmy tą sprawę ale ona to bagatelizuje i mówi, że wszyscy ojcowie tacy są i że on był tak samo surowy dla jej byłych. Aha, super.

Zapytałem jakby się czuła gdyby została tak potraktowana przez moich rodziców, odpowiedziała że to co innego, bo ona jest kobietą. No logika różowych pasków jak nie wiem.
Zwyzywałem jej ojca od ch*#*@w, nieudaczników i sku*#*@nów. Powiedziałem, że jeśli jej ojciec mnie nie przeprosi za swoje zachowanie to do tego sku*#*@la nigdy nie przyjdę.

Obraziła się na mnie i kazała mi ochłonąć, ale ja wcale nie mam takiego zamiaru. Nie będę się przed jakimś chamem kłaniał. Na ten moment jestem skłonny zerwać z dziewczyną. Wiem, że to brzmi głupio tak zrywać z dziewczyną, bo ma złych rodziców, ale skoro ona nie widzi w tym nic złego, że jej ojciec mnie obraża?

#zwiazki #rodzice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 488
@mirko_anonim: w sumie z całej wypowiedzi nie wynika, że ojciec Cię obrażał, w sensie zwyzywał, za to Ty w domu przed swoją kozaczyłeś i sam użyłeś w odniesieniu do jej ojca pięknego zestawu inwektyw.

Z całej sytuacji - jaki teściu taki zięć xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale ty masz słabą psychę, dobrze cię stary wyczuł

No logika różowych pasków jak nie wiem.

k---a, żeby tak sami faceci nie p--------i, że jak masz syna, pilnujesz tylko syna, a jak masz córkę pilnujesz całego osiedla
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: takie 3/10. Zadasz od niej empatii, samemu jej nie majac. Fajnie bys sie czul gdyby ona ci matke zwyzywala?
Jaja przy niej wyjac potrafisz ale odgryzc sie staremu to juz nie za bardzo.
Stawianie sprawy jasno i wymaganie upodzadkowania relacji z rodzicami jak najbardziej ok. I nie dawanie jej tego bagatelizowac. Ale od cb tez jedzie patola
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
przewidujący-aktywista-22: Tu OP, pisze z telefonu.

@moll: mi chodzi o całokształt, od początku jej rodzice byli do mnie źle nastawieni, szczególnie ojciec i to było widać, że nie jestem tam mile widziany.
Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją, bo do tej pory jak poznawałem rodziców swoich dziewczyn (byłych) to zawsze było miło.

Co do mojego zachowania to nie mam sobie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: gościu, ty naprawdę nie rozumiesz. Trzeba było być takim twardzielem nie wobec swojej laski, ale bezpośrednio przy "teściach". Ojciec twojej laski cię obraził, a ty się na niej wyżyłeś. Gratuluję lekcji życiowej - nie wszyscy cię będą lubić, nie wszyscy są mili, nawet rodzice twoich partnerek etc itp. Rób tak dalej - ktoś cię nie lubi a ty się wyżywaj na partnerce. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: post z gatunku wykopki odkrywają świat. Co ty przyniosłeś na pierwszą wizytę? może jak byś wypił flaszkę z przyszłym teściem to było by lepiej. Ludzie są różni i na szczęście nie muszą się wszyscy lubić.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
przewidujący-aktywista-22: @reaction_c: w którym miejscu się wyżywałem na partnerce?

Myślę że gdybym zaczął stosować inwektywy wobec jej ojca na tym spotkaniu to by wyszło jeszcze gorzej. A wierz mi że łatwo nie było, ale tłumiłem emocje w sobie dla niej, żeby nie robić przypalu już na pierwszym spotkaniu.

Następnym razem myślę że bym nie wytrzymał. Nie jestem przyzwyczajony do
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
operatywny-patriota-76: W sumie ojciec ma racje. Postaw się z jego sytuacji. Rok czasu z laską to nie jest dużo a przyjdzie jakiś bandzwoł co jej nałożył makaron na uszy i potem jak się zawinie to będzie problem, szczególnie jak laska już wiekowa albo zaciąży.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wg mnie jazda z kurami, nie hamuj sie, nie unikaj, bo nie beda Cie szanowac.
Stary p------a musi wiedziec, gdzie sa granice i ze nie jestes miekka faja do ustawiania.
Lepszy otwarty konflikt teraz niz podkopywanie po slubie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak Ty się na takie rzeczy obrażasz i zwyzywasz go w rozmowie z różową to coś z Tobą jest nie tak. Ok, nie przyjął Cię kwiatami i uśmiechem, ale trzeba dać człowiekowi szansę. Dlaczego miałby od razu się z Tobą spoufalać? Wolał Cię wybadać i trochę go rozumiem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: stary od razu wyczuł miauczącą p---e. Jak ty chcesz życie przeżyć i rodzinę założyć jak musisz się wyżyć na dziewczynie i wyżalić w internecie, że ktoś cię nie polubił.

Nie dziwię się. Też cię nie polubiłem xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to zrywaj z nią, lepiej dla tej laski jak znajdzie typa, który nie ma takich problemów z agresją i się nie wywyższa, bo pracuje umysłowo. Skoro jej ojciec traktuje każdego jej faceta tak samo, to jest po prostu jakiś janusz, którego najlepiej unikać, chociaż może to też być niechęć, która przeminie. Mnie teściowa niespecjalnie polubiła, a teraz jest spoko, nawet matka mnie tak nigdy nie traktowała (chociaż poprzeczka nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak jak napisałem wcześniej - nie rozumiesz. I bez urazy, nie sądzę, żebyś na tę chwilę zrozumiał. Nie życzę ci jednak żebyś ty kiedyś musiał wysłuchiwać od swojej partnerki (tej czy innej), że twoja stara to:

od ch*#*@w, nieudaczników i sku*#*@nów

bo nie spodobało jej się jak została potraktowana. Tak, wiem, ty i twoja rodzina jesteście idealni...
  • Odpowiedz
Zwyzywałem jej ojca od ch*#*@w, nieudaczników i sku*#*@nów. Powiedziałem, że jeśli jej ojciec mnie nie przeprosi za swoje zachowanie to do tego sku*#*@la nigdy nie przyjdę.

@mirko_anonim: Uuu oskarek z banku bał sie powiedziec tesciowi w oczy tego, czego teść sie nie bał :-)

Na ten moment jestem skłonny zerwać z dziewczyną

Zrywaj, taki beciak nie zasługuje na dziewczyne, wracaj na tag #przegryw
  • Odpowiedz