Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z trudnymi teściami?
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie

Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na samym początku miał skwaszoną minę gdy podałem mu rękę na powitanie i się przedstawiłem, od razu wiedziałem że będzie "ciekawie". Następnie zaczął mi grozić, że jeśli zrobię coś złego jego córce to mi nogi z d--y powyrywa, niby jako żart ale dla mnie to wcale śmieszne nie było.
Potem wypytywał mnie o moją pracę, zarobki itd. Nie powiedziałem ile zarabiam, bo co go to obchodzi, ale odnośnie mojej pracy (pracuję w banku) też miał jakieś dziwne komentarze, że banki oszukują i dorabiają się na szkodzie zwykłych ludzi.

Odnośnie matki dziewczyny, też nie była mną zachwycona, nie obrażała mnie, ale widać było że coś jest nie tak.

Po niecałej godzinie postanowiłem się zwinąć. Dziewczyna została na jeszcze jeden dzień u nich.
Gdy wróciła to przegadaliśmy tą sprawę ale ona to bagatelizuje i mówi, że wszyscy ojcowie tacy są i że on był tak samo surowy dla jej byłych. Aha, super.

Zapytałem jakby się czuła gdyby została tak potraktowana przez moich rodziców, odpowiedziała że to co innego, bo ona jest kobietą. No logika różowych pasków jak nie wiem.
Zwyzywałem jej ojca od ch*#*@w, nieudaczników i sku*#*@nów. Powiedziałem, że jeśli jej ojciec mnie nie przeprosi za swoje zachowanie to do tego sku*#*@la nigdy nie przyjdę.

Obraziła się na mnie i kazała mi ochłonąć, ale ja wcale nie mam takiego zamiaru. Nie będę się przed jakimś chamem kłaniał. Na ten moment jestem skłonny zerwać z dziewczyną. Wiem, że to brzmi głupio tak zrywać z dziewczyną, bo ma złych rodziców, ale skoro ona nie widzi w tym nic złego, że jej ojciec mnie obraża?

#zwiazki #rodzice

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Może za bardzo wziąłeś to do siebie. Wydaje mi się, że rodzice zrobili po prostu taki a'la test xD
Jak się okażesz spoko gościem, to pewnie zmienią zdanie i będziesz bardzo lubiany. Ja akurat ze wszystkimi niedoszłymi "teściami" miałem zajebisty kontakt i nawet po paru latach gdy nie jestem z jedną czy drugą dziewczyną, gdy się spotkamy na mieście to jest do dzisiaj bardzo miło i chcą mnie zaprosić
  • Odpowiedz
  • 2
@Maly_Jasio ty to jak to ma być idziesz miły uprzejmy pokazać się a koleś co? Chce gościa zgnoić żeby co zobaczyć? To on też mógł iść tam i próbować starym podłogę wycierać a jej powiedzieć że chciał zobaczyć co i jak. Stary byłby szczęśliwy
  • Odpowiedz
  • 2
Jak gościu pisze prawdę i bez powodu został przeorany i wy tego bronicie to ja tu co najmniej czegoś nie rozumiem
  • Odpowiedz
Na ten moment jestem skłonny zerwać z dziewczyną. Wiem, że to brzmi głupio tak zrywać z dziewczyną, bo ma złych rodziców, ale skoro ona nie widzi w tym nic złego, że jej ojciec mnie obraża?

@mirko_anonim: To nie brzmi głupio. To jedyna opcja. Inaczej będziesz się użerać z nimi latami. Wchodząc w poważniejszy związek dostajesz cały pakiet obejmujący: rodziców, rodzeństwo, znajomych, współpracowników, itp. Lepiej nie będzie. Z kolei jak zaczniesz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weź se dupę z dzieckiem, teściowie będą cię uwielbiać jak potrzebujesz takiej aprobaty na pierwszym spotkaniu. wódkę chociaż przyniosłeś synek?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim dałbym jeszcze jedna szansę przy kolejnym spotkaniu, a jak będzie tak samo dobrze jak na pierwszym, to po prostu ustal, że nie będziesz więcej jeździł do teściów i tyle. Nic na siłę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: oho, widzę zakompleksionego pana z wysokim ego i charakterem choleryka.

Mogą rodzice kogoś nie lubić, ale wtedy się zachowuje człowiek w sposób kulturalny i pokazuje, że nie ma powodu do stresowania się o swoją córkę.
Widać czasem po sposobie bycia, jakim się jest człowiekiem.

Teraz będziesz rzucać dziewczynie argumentami, że oni Cię nie lubią więc nię będziesz tam nigdy
  • Odpowiedz
@kam3o: Z tym, że ojciec też najprawdopodobniej jest Januszem.

@Glimpse0fTheFuture: no być może jest, ale z tego co się orientuję OP chce być w związku ze swoją obecną dziewczyną a nie jej ojcem , jak mu się nie podobają jej rodzice (o ile można to ocenić po jednej wizycie) to niech do nich nie chodzi a nie ich wyzywa przed swoją partnerką i żąda przeprosin xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Następnie zaczął mi grozić, że jeśli zrobię coś złego jego córce to mi nogi z d--y powyrywa, niby jako żart ale dla mnie to wcale śmieszne nie było.

W-----------m mu od razu wtedy raczej, ja jest taki cwany to niech pokaże. No chyba że to by był jakiś d------y typ ale 90% szans to że jakiś brzuchaty janusz co chce pokazać jaki to jest alfa.
Musisz od razu ustalić dominację,
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim ale czym on cię obraził? Powiedział prawdę o bankach i nic więcej. Zapytał się ile zarabiasz a co to jakaś wielka tajemnica? Mówisz widełki i tyle nikt cię co do grosza nie będzie rozliczał a jeżeli się wstydzisz możesz sobie dodać coś od siebie do wypłaty i tyle. Nie rozumiem czemu zarobki to temat tabu WTF, mogłeś mu chociaż podać brutto ( ͡º ͜ʖ͡º) a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: cóż - transakcja wiązana. Możesz się z dziewczyną rozstać, albo zostać. Jeśli zostaniesz, to albo pogadasz z ojcem i dojdziecie do jakiegoś kompromisu - albo zostanie tak zawsze, a ty będziesz się wkurzał ilekroć jakieś święta i trzeba będzie przyjechać. Możesz też nie rozmawiać i traktować go z góry lub w inny sposób się "mścić" ale czy to warte jest nerwów? Starych koni się już nie wychowa, co najwyżej
  • Odpowiedz
swoje zachowanie to do tego sku*#*@la nigdy nie przyjdę.

Obraziła się na mnie i kazała mi ochłonąć, ale ja wcale nie mam takiego zamiaru. Nie będę się przed jakimś chamem kłaniał. Na ten moment jestem skłonny zerwać z dziewczyną. Wiem, że to brzmi głupio tak zrywać z dziewczyną, bo ma złych rodziców, ale skoro ona nie widzi w tym nic złego, że jej ojciec mnie obraża?

@mirko_anonim: Prosta sprawa. przerabiane.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wygląda na to, że Cię wyczuli, że jesteś z-----y. Pewnie wyczuli od Ciebie, że patrzysz na nich z góry, na prostych żartach się nie znasz i zaczeli Cię sondować. Też bym takiego pogonił.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poważny związek często oznacza interakcje dwóch rodzin- nie jest dobrze jak rodzice od razu reagują alergicznie na chłopaka córki, bo to prowadzić może do konfliktów później.
  • Odpowiedz