Wpis z mikrobloga

Skąd na wykopie nagle się zrobiła taka moda na bycie natalistą? Nie ma praktycznie dnia, w którym w gorących by nie było jakiegoś wpisu o katastrofie demograficznej, o potrzebie robienia dzieci czy innym starczym biadoleniu. Kiedyś codziennie albo prawie codziennie był jakiś wpis z tagu #antynatalizm a teraz przeciwnie. Nie rozumiem tego tym bardziej że kompletnie w dupie mam sytuację demograficzną tego kraju, jak wymrze cały naród to nawet lepiej, nic mnie dobrego tu nie spotkało i gdybym nie był głupim nieudacznikiem i biedakiem to wyjechałbym stąd już dawno temu ale pewnie sobie nie poradzę i tak.
#przegryw #feels #s----------e #niepopularnaopinia
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@rtone: no w jaki sposób będę miał najbardziej p--------e? Jestem najniższą warstwą społeczną tak czy owak, niżej już nie pójdę. Najwyżej znajdę w końcu odwagę aby wyjechać z tego kartonu.
  • Odpowiedz
@rtone

@423frewq4f23: jak się demografia załamie to właśnie ty będziesz miał najbardziej p--------e brachu, tu nie chodzi o robienie dobrze krajowi

Czyli klasyka, robimy niewolników do podcierania na starość.
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: Zabraknie dla ciebie wszystkiego - socjalu, emerytury, opieki medycznej, ochrony, jakichkolwiek usług publicznych. Najbiedniejsi zawsze dostają w kryzysie najbardziej po dupie. Ewentualnie obudzisz się w kraju pełnym młodych imigrantów.
  • Odpowiedz
  • 2
Najbiedniejsi zawsze dostają w kryzysie najbardziej po dupie.

@rtone: i mogą najłatwiej z niego wyjść bo nie mają nic do stracenia. A to co opisałeś już jest nieuniknione i tak. Pozatym po co w przyszłości tyle ludzi jak coraz więcej zawodów będzie przejmować AI i jest to nieuniknione? Co oni będą robić? Wtedy jeszcze będzie trzeba wypłacać social dla młodych i bezrobotnych.
  • Odpowiedz
  • 6
@423frewq4f23 ludzie funkcjonujący w systemie tyle w niego zainwestowali z siebie że będą go broni. Ciężko im się pogodzić z tym że to wszystko szlak trafi
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: Niektórzy po prostu zrobią wszytko by dowalić polką xddd Sam uwielbiam dowalać tfu polką i uważam że za bardzo wiele im się to po prostu należy. Ale uważam też że dla dobra dziecka 85 % ludzi nie powinno mieć dzieci
  • Odpowiedz