Wpis z mikrobloga

@LukaszTV: zdarzyło ci się kiedyś zwrócić uwagę i porozmawiać z kimś kto w takim miejscu zostawia śmieci (butelkę/peta)?

Jeśli się boisz to spróbuj poobserwować, to może zrozumiesz że część społeczeństwa, nie robi tego nawet dla wygody, tylko na złość, ale są też inne przyny, np. wśród patologii ukształtowało się że odkładanie rzeczy na miejsce jest objawem frajerstwa(posłuszeństwo) to samo dotyczy np. kasowania biletów w komunikacji miejskiej

Takie osoby powinny być
  • Odpowiedz
@asdfghjkl

Już widzę jak n------y troglodyta biegnie oddać butelkę do automatu. No na pewno

To nie ma znaczenia, żule pozbierają. W Niemczech jak jestem na mieście z kaucją to też nie noszę śmieci ze sobą do domu, ale zostawię gdzieś butelkę w widocznym miejscu to zaraz ją ktoś zabierze.
  • Odpowiedz
@LukaszTV: u mnie na osiedlu jedyne walające się śmieci to te które wypadają ze śmieciarek jak opróżniają kosze, albo jak właściciel jakiegoś samochodu rzuci workiem ze śmieciami na chodnik i się cały rozwali jak ktoś mu postawi na samochodzie bo staną tak że zablokował przejście i on nawet tego nie rozumie.
Tak to ludzi wrzucają do koszy.
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: efekt uboczny doskonale widoczny w innych krajach jest taki, że "śmieciarze" będą je zbierać i oddawać za parę groszy kaucji. Ten system po prostu działa i żadne fikołki kanapowych ekspertów nie tego nie zmienią.
  • Odpowiedz
@Andrzej2035: musisz popracować nad czytaniem ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem że to źle. Napisałem tylko tyle że świnia i tak to wywali jak wcześniej. To że bezdomni będą je zbierać to zupełnie inna sprawa i niewiele ma wspólnego z tym że świnia to świnia
  • Odpowiedz
W szwecji już 12 lat temu, widziałem jak ludzie w plenerze pili sobie piwko, a później zostawiali nie pogniecione puszki na ławkach lub w koszu na śmieci. Za kilka godzin, tego już nie było bo menele polowali na to jak złoto. I u nas też tak będzie, ale z tym brakiem kaucji na malpki to xD
  • Odpowiedz
@LukaszTV: wyjedź kiedyś za granicę, naprawdę. Jeśli to są dla ciebie butelki walające się gdzie popadnie to jeszcze maaaaało widziałeś.

Polska jest bardzo czystym krajem.
  • Odpowiedz