Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim Ostatecznie całe to filozofowanie o stoicyzmie to po prostu naukowo opakowany cope. Na serio wmawiać sobie, że liczy się wewnętrzna siła i kontrola nad emocjami gdy reguła atrakcyjności zawsze, ewolucyjnie i podświadomie bije na głowę regułę wysiłku? Możesz grindować całe życie nad charakterem, kompetencjami czy "wewnętrzną siłą" ale i tak przegrywasz z facetem, który ma przywilej piękna w genach i spędza czas na kanapie. To jest rozdźwięk między tym, co
Quashtan - @mirko_anonim Ostatecznie całe to filozofowanie o stoicyzmie to po prostu ...

źródło: twarz stoika

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
energiczny-wyznawca-0: @Quashtan: ale przecież życie polega na oszukiwaniu się, czyż nie?
Przecież blackpill prowadzi tylko do depresji i samodestrukcji. Wskaż mi blackpillowca na tagu który zaakceptował rzeczywistość.. codziennie są te same odkrycia na tagu i wymyślanie koła na nowo że jakaś kobieta woli chada i tak codziennie, przez cały rok. Te same osoby, te same odkrycia codziennie. Gdyby ktoś faktycznie zaakceptował blackpill to jednocześnie by to porzucił bo skoro
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Zgodzę się że, w większości przypadków to realnie to tylko przemalowanie z niebieskiego, czerwonego na czarny kolor bez chęci głębszego zrozumienia jak działa świat. Masz mechanizmy, które selekcjonują ludzi - to jest fakt. Masz przywileje, reguły itd. więc co zostaje: poddać się, zaakceptować, zbudować inaczej swoje poczucie własnej wartości, strzelić samobója, zaprzeczyć faktom i walczyć jak redpille albo bluepille?
Akceptujesz i rezygnujesz ale wciąż gdzieś w środku chcesz dalej wygrać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: "moze i foidy mnie nie chca, kazdy traktuje z gory, ale dzieki oszukiwaniu siebie nie zmienie nic"
ps: obczaj sobie kto spopularyzowal ten stoicyzm, bo przegrywa on nie przypominal, bierzesz po same kule urojenia jakiegos oskiego co byl cesarzem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wierzę w to, aby jakikolwiek przegryw przyjął na klatę swoją rzeczywistość i "grał takimi kartami, jakie dostał od losu" zamiast użalać się nad sobą i zrzucać winę za swoje życiowe porażki na wszystko i na wszystkich wokoło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bnuuy: foidy xD przegryw to stan umysłu. Widać oni nie mają w życiu większych problemów niż "baby wolo czady zamiast mnie" i przegrali wyścig o dupę bo z niego zrezygnowali zanim w ogóle wystartowali i to jest jedyny ich sens życia. Z resztą co ja tutaj robię? Tag poświęcony filozofii a zamiast wartościowych treści to płacz inceli, bo nie mogą zamoczyć.
  • Odpowiedz