Wpis z mikrobloga

#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu

- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu z ich pełną ofertą aby cały zysk szedł na wspieranie Polskich firm:
https://dafi.pl/agd/saturator
kfpwa - #systemkaucyjny 
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamięta...

źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saj: Dekady temu do napełniania technicznego używano jakiegoś sposobu, który mógł lekko zanieczyścić taki gaz olejem w procesie napełniania/produkcji. Szczegółów nie pamiętam, ale obecnie jedynie co może problemem, to tak jak mirek wyżej pisał- stara, brudna butla, ja póki co takiej nie miałem.
  • Odpowiedz
@szejas: nabój napełnić to proste, ale co ~3 lata podobno trzeba butelki wymienić i jak sobei z tym poradzić? Sa jakieś aftermarketowe pasujące?
  • Odpowiedz
  • 1
@zibizz1: Dafi dostarcza osobno butelki za 25zł sztuka, polecam jak się dużo pije można robić wodę na zapas i trzymać w lodówce w gotowości
  • Odpowiedz
@JednaRenkaJedenKaleka: @rzaden_problem Dlatego najlepiej kupić nową dużą butlę z CO2, a potem nie dawać na wymianę tylko dawać na napełnienie. Moi rodzice tak robią, niby też jest napełniane innym CO2 do spożywki. CO2 jak CO2 ale tu pewnie chodzi o jakieś smary i czystość transportu samej mieszaniny. Wychodzi drożej i trzeba poczekać tydzień, no ale masz swoją butlę. Butla na pewno jest ta sama bo wyryłem napis XD Ale
  • Odpowiedz
@kfpwa:A gdy dostałem soda stream i 2 naboje które sobie napełniam to moge sobie raz na 3 lata kupić 2 butelki za 60żł od izraelskiej firmy czy nie wypada i lepiej zainwestować minimum 300zł w zestaw np od Dafi?
  • Odpowiedz
Mam sodastreama, ale w--------ę go na złom. Nie wiedziałem, że to pejsata firma.
Przestawię się na dafi, muszę tylko rozpoznać gdzie wymieniać butle z CO2.
  • Odpowiedz
Szkoda że w Dafi nie potrafią zrobić saturatora na szklane butelki, tak jak SS lub Brita. U mnie to był czynnik decydujący żeby nie kupić Dafi.
  • Odpowiedz
@RKShuwdu: jeśli masz dygać do domu butelkowaną niegazowaną żeby ją później używać w saturatorze to zdradzę Ci sekret. Możesz od razu kupić gazowaną.
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer

@kfpwa: z tym że do sody masz syropy, gazy na wymianę, akcesoria na każdym kroku, a do dafiego to wszędzie albo zamawiaj, albo nie ma

Ja niestety mam sodastreama, dawno kupione nawet się nie zastanawiałem kto to produkuje, przepadło, pozbędę się tego. Syropy też były kupione raz, może dwa dla spróbowania. Od kilku lat soki herbapolu albo tylko sama woda gazowana.
  • Odpowiedz