Wpis z mikrobloga

Pomyśleć, że kiedyś wygrałam konkurs za największą ilość książek przeczytanych z biblioteki szkolnej, a teraz nie pamiętam kiedy po raz ostatni przeczytałam 1 książkę od początku do końca

Co prawda zdarza mi się posłuchać audiobooka, ale to jednak nie to samo
#wyznania #ksiazki
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@solejukowski: Zapewne tak, ale to już jak z uzależnieniem. Podobny problem ze skupieniem miałam też nawet z grami komputerowymi, a to typowo forma rozrywki.

W sumie chyba w tym roku udało mi się usiąść do książki i nawet dobrze mi się ją czytało, ale wtedy byłam zamknięta w pociągu i "nie było drogi ucieczki" po inne odmóżdżacze.

Czasem staram się wynudzić na siłę, to wtedy zaczynam robić kreatywne rzeczy.
Może
  • Odpowiedz
@Wrrronika: Tak dobrze jest. Mało jest książek co warto całe czytać. Jak wbija coś nudnego na 5 stron to skipujesz; jak non-fiction to już w ogóle książki się czyta na wyrywki i uzupełnia jak coś zaciekawi. Czytanie linearne to literalnie średniowiecze.
  • Odpowiedz
@Wrrronika: ja pamiętam że jeden z dzieciaków zepsuł system bo w bibliotece były min komiksy i codziennie wypożyczał i na następny dzień oddawał. i tym sposobem co roku otrzymywał nagrodę za największe czytelnictwo.
  • Odpowiedz
@Wrrronika: u mnie podobnie. kiedyś czytałem wszystkie lektury, również te dodatkowe. jeśli zaciekawił mnie jakiś fragment tekstu z podręcznika do języka polskiego szukałem całej książki. a teraz nic.
  • Odpowiedz
@Wrrronika: Ja to zwalam na beznadziejne życie. Za łepka dużo czytałem bo byłem bezpieczny, teraz musze non stop myśleć i żyje w stresie. Do książek trzeba mieć czas i spokój, inaczej nawet jak przeczytasz to nic nie zapamiętasz niestety. Życie się kończy gdy zaczyna dorosłość, zostajesz milionerem do 30, ewentualnie ogarniasz spokojną prace bez stresu, albo over.
  • Odpowiedz
Nie rozumiem ilościowego podejścia do czytania książek. Czy przeczytanie 10 książek jest 2x lepsze niż przeczytanie 5 książek? Do tego jakieś wyzwania typu: "w tym roku przeczytam 50 książek". Dobre dla ludzi z kompleksem inteligenta. Jedyne co warto przeczytać to saga o wiedźminie, nie ma co tracić więcej czasu, to oczywiste.
  • Odpowiedz
Pomyśleć, że kiedyś wygrałam konkurs za największą ilość książek przeczytanych z biblioteki szkolnej, a teraz nie pamiętam kiedy po raz ostatni przeczytałam 1 książkę od początku do końca

Pomyśleć, że kiedyś wygrałam konkurs na największą ilość przeczytanych książek, wypożyczonych ze szkolnej biblioteki, a teraz nie pamiętam kiedy po raz ostatni przeczytałam książkę od początku do końca.

@Wrrronika: Opanuj szyk i składnię w zdaniu, bo obecnie piszesz jak Mistrz
  • Odpowiedz