Wpis z mikrobloga

✨️ Kiedy przychodzi pierwszy kryzys w związku?
Pytanie do par. Po jakim czasie najczęściej przychodzi w związku pierwszy kryzys/rozstanie/rozwód?

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ciężko powiedzieć, ale pierwsze oznaki wypalenia najczęściej widać po 2 latach. Przynajmniej u mnie tak było. Jeśli wtedy nie zadba się o związek to raczej lipa.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ciężko powiedzieć. To zależy od związków...
Kiedyś zrobiłem tu ankietę, gdzie zapytałem czy po rozstaniu uważacie, że było widać jego powody już wcześniej. I jeśli dobrze pamiętam, zdecydowana większość odpowiedziała "tak". Z czym osobiście się zgadzam.

Więc jeśli jesteś w związku, któremu pisany jest koniec, to powody rozstania już widzisz :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W sobotę wziąłem ślub a w poniedziałek żona chciała już rozwodu ¯\(ツ)/¯, na szczęście poszła po rozum do głowy i tak pchamy ten wózek już 5 rok ( ͡ ͜ʖ ͡), co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu wpadają jej głupie pomysły do główki ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Kryzys przychodzi, kiedy ze soba żyjecie, a nie jedynie spotykacie sie. Bycie zakochanym = bycie mało krytycznym. Po okresie wzajemnego idealizowania się przychodzą pierwsze próby - większe kłótnie, trudne wydarzenia w życiu. Tutaj cała na biało wchodzi rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pierwszy tak mniej więcej po dwóch latach. Mieszkaliśmy już wtedy razem i dodatkowo trochę problemów różnego typu narosło i przez jakiś czas mieliśmy gorszy czas. Drugi jakoś po 6 latach. Oba udało nam się przetrwać i dalej jesteśmy razem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim kryzys czy różnica charakteru nie musi prowadzić do rozstania rozwodu , najważniejsze żeby umieć rozmawiać i jakoś razem przejść problemy , takiego zwiazku żeby się nie pokłócić nigdy to nie będziesz miał z nikim
Jeśli dla ciebie kryzys = rozstanie to masz unikający styl przywiązania i tacy faceci nie są długo z żadną ,
Znam takiego faceta który z każdą jest po 2 lata czyli dopóki jest fajnie
  • Odpowiedz
@moll

@mirko_anonim: jeśli pierwszy kryzys oznacza rozstanie lub rozwód to powodzenia w życiu jako takim...

Może poprostu cierpi a unikający styl przywiązania tacy facet są z kimś tylko do momentu jak jest dobrze , przy pierwszych problemach ewakuacja , sama znam takiego 35 lat i chyba już 10 ta laska z każdą był po 2 -3 lata max
Są poprostu ludzie którzy z problemami radzą sobie przez ucieczkę bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim co rozumiesz przez kryzys? Bo wg mnie pierwszy kryzys w związku to raczej następuje po 15 czy 20 latach gdy ludzie się starzeją i zaczynają w związku z tym łapać kompleksy jakieś albo coś co działało wcześniej już nie działa bo np. nie ma dzieci w domu czy zdrowie nie to co kiedyś. Wtedy ludzie potrafią być trochę słabsi np. niektórzy wtedy pragną potwierdzenia poza związkiem że nadal są atrakcyjni,
  • Odpowiedz
Pierwszy tak mniej więcej po dwóch latach. Mieszkaliśmy już wtedy razem i dodatkowo trochę problemów różnego typu narosło i przez jakiś czas mieliśmy gorszy czas. Drugi jakoś po 6 latach. Oba udało nam się przetrwać i dalej jesteśmy razem.

@moanira: z ciekawości ile te kryzysy trwały? I kryzys to np dużo kłótni czy co
  • Odpowiedz