Aktywne Wpisy
Tox1c 0
To ja z nietypowym pytaniem, poszukuję jakiegoś taniego, memicznego "perfumu", ma to być część urodzinowego prezentu dla kolegi który jest jakimś koneserem. Chyba nie korzysta z wykopu ale wiem że jest na jakiś grupach w stylu tagu #perfumy
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"

Goronco +40
#sebcel
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał

#wojna #wegry
źródło: temp_file7754930518217686297
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@solejukowski: Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia kto wojnę wypowiedział. Liczy się tylko kto ją wygrywa. Zresztą Rosja jej formalnie nie wypowiedziała, bo takich "cywilizowanych" czasach jak obecne już się wojen nie wypowiada, bo wojny motywowane interesem własnym, która zawsze były i zawsze będą, są be, teraz są specjalne operacje pod politycznym pretekstem wyzwalania ludności albo szerzenia demokracji
Gdybyśmy byli jak Węgry, to powinniśmy ciągle płakać o tereny sprzed I rozbioru.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@To_ja_moze_pozamiatam: No to jest powszechnie znany fakt a piszesz o tym jakby to jakaś mało znana ciekawostka była. No mają i co jakiś czas politycy Węgierscy odgrażają się, że te terytoria należą do nich a Orban w swoim biurze ma mapę Węgier z 1918.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hungarian_irredentism
Węgrzy ostrzą sobie zęby na Ukrainę i
źródło: temp_file2898007691848430784
PobierzNo nie słyszałeś, bo właśnie nie płaczemy dziś jak Węgrzy, ale przed II wojną w Polsce o nie płakano, a pokojowy układ ryski uważano za tymczasowy, bo celem były tereny sprzed I rozbioru (jak widać prawobrzeżnej Ukrainy i Smolenszczyzny, utraconych w XVII wieku, już nie chciano, ale pozostałych terenów sprzed I rozbioru - owszem).
Oczywiście to wszystko zależało od poglądów poltycznych. Narodowcy nie płakali, woleli państwo w granicach etnicznych, Piłsudczycy
@robert-kuzba: nie do konca, bo szlachta wegierska wywalczyla sobie potezne przywileje. za to, ze nie buntowali sie przeciwko austriaka.
@To_ja_moze_pozamiatam: przepotężny i całkowicie słuszny (szczytem absurdu było oddanie terenów agresorowi, pod którego okupacją były Węgry), natomiast takimi tekstami jak tutaj tak naprawdę utwierdzają w przekonaniu, że Triannon jednak miało sens, bo przecież "wspierało pokój" (a II WŚ pokazała, że było odwrotnie).