@stronos2137 o tym nie mówię, ale dla mnie przecież to nie problem podjechać po kobietę, która mieszka daleko a sama nie ma samochodu. Zwłaszcza, że nawet powiedziała że za benzynę zapłaci… Jak mam to się podzielę, jeśli ona umie gotować, piec ciasta, to przygotuję nam zajebista kolację po tym jak ja odbiorę. W samochodzie w drodze możemy posłuchać muzyki i porozmawiać, czyli już nawiązywać relacje i planować wieczór… Tak wygląda świat,
@Bunch: Ona pewnie mieszka z facetem i sobie skacze na bok, ale to co Ty pisales, to tez tragedia. Czuć z kilometra, że to szonik, a Ty sie zaczales czaić, jakbys myslal na powaznie o niej.
@Marysiabaton nie jestem psychologiem, ale to mi wygląda na jakąś głęboką urazę z dzieciństwa i poczucie niedowartościowania. Psychika takich osób jest bardzo zestresowana i uruchamia się mechanizm obronny który takim osobom w celu ochrony ich ego każe cały czas się wywyższać i pokazywać się ciągle jako "ten lepszy", a każda porażka boli ich 3 razy bardziej niż zdrowego człowieka. Poznałem dużo takich osób, sam kiedyś poniekąd taki byłem i wiem jak
Ciągle muszą mierzyć się z ruminacjami że "mogą być niewystarczający i gorsi" i ciągle czują presje by udowodnić wszystkim innym że tak nie jest.
@Mystoo: to ma sens. Straszne jest to, że mimo, że niestety w życiu nie brakuje pola do porównywania się z innymi to takie osoby zamieniają prawie każdą interakcję z drugim człowiekiem w konfrontację, wszystko jest grą o sumie zerowej.
@zapomnialemhaslaznowu: a taki dobry początek był, niestety schizofrenia ostatecznie wygrała, jacy wy? Czemu ludzie tutaj odpisują na komentarz konkretnej osoby "wy"? O jakich podstawach społecznych jeszcze napiszesz? Że facet bez auta i mieszkania to nieudacznik? Że każdy facet mający problemy z randkami jako jedną z pierwszych porad dostaje żeby ogarnal lokum i jakies auto? Patrzyłbyś tak samo na odwrotną sytuację gdzie laska jedzie po typa autem bo umówili się na
@Bunch podejście "bring movies" #pdk zawsze na propsie. Dlatego twój brak zgody na usługiwanie mógłby być wykorzystany w grze jako zaleta i demonstracja wartości i opcji - ale tylko wtedy, gdybyś umiał zamknąć mordę. Jeśli się tłumaczysz i moralizujesz, to niestety ziom, dane ci będą tylko ochłapy po chadach.
Skup się na chwilę, schowaj ego w dupe i przeczytaj te wiadomości. Ona ci wskazuje o co jej chodzi, tylko
@Bunch baby są jakie są, ale jakoś nigdy nie miałem problemu by pojechać po laskę czy ją odwieźć na drugi dzień. Jak masz auto to jaki to jest w sumie problem?
OP to sojak, przynajmniej gada z samicami jak ostatni sojak xDD
mhm tak się składa, że za pomocą faktów i logiki mogę wyjaśnić ci samico, że nie będę robił za szofera, rozłóż dla mnie uda i wtedy się zastanowimy nad uruchomieniem automobilu i ustalimy że na przykład wysadzę Cię w połowie drogi
źródło: obraz_2025-09-28_153449
Pobierz@Mystoo: to ma sens. Straszne jest to, że mimo, że niestety w życiu nie brakuje pola do porównywania się z innymi to takie osoby zamieniają prawie każdą interakcję z drugim człowiekiem w konfrontację, wszystko jest grą o sumie zerowej.
Skup się na chwilę, schowaj ego w dupe i przeczytaj te wiadomości. Ona ci wskazuje o co jej chodzi, tylko
@Hole_to_another_universe: i posprzątać i uprać