Wpis z mikrobloga

@bregath: Trzaskowski ma reprezentować Polaków a nie być odbiciem Polaków. Tym razem wybraliśmy sobie odbicie Polaków i wstyd goni wstyd xD dzięki za takiego prezydenta. @camelinthejungle nie jest w stanie wygrać bo lewicowy/liberalny wyborca jest w stanie niezagłosować na niego bo dał d--y w sprawach dla wyborców ważnych. Prawicowy wyborca zagłosuje nawet na ruskich minionow z konfederussi byleby tylko wyimaginowane lewactwo nie zepsuło mu dzieci xD myślę że to
  • Odpowiedz
@camelinthejungle nie jest w stanie wygrać bo lewicowy/liberalny wyborca jest w stanie niezagłosować na niego bo dał d--y w sprawach dla wyborców ważnych.

@RudyMacKenzie: sa sobie zaprzeczasz. Wpierw piszesz o tym, że ma tylko reprezentować Polskę, ma się dobrze prezentować, ma mieć maniery i nic więcej, a później piszesz, że dał d--y w sprawach ważnych dla wyborców. Zdecyduj się.
Różnica taka, że prezydent w Polsce ma jakieś możliwości formowania
  • Odpowiedz
@bregath: dał d--y w sprawach ważnych dla osób, które głosują według innego kryterium niż “byleby lewactwo nie rządziło”. Aktualnie w większości krajów mamy podział w polityce na przeciwników lewactwa - którzy głosują razem, nie ważne kto akurat jest kandydatem (definicja lewactwa jest dosyć płynna wśród tych ludzi) i całą resztę. Niestety o ile w wyborach w 2023 cała reszta była w stanie się jakoś podzielić na bardziej konserwatywną 3D, umiarkowanie
  • Odpowiedz
dał d--y w sprawach ważnych dla osób, które głosują według innego kryterium niż “byleby lewactwo nie rządziło”.

@RudyMacKenzie: jakie to sprawy? Jaki krawat ma nosić? Jak ma artykułować przymiotniki? Bo nie rozumiem o co chodzi.

drugi kandydat musi zadowolić Lewice - która chce poszanowania praw pracowniczych, wsparcia najsłabiej sytuowanych ludzi, szanowania praw człowieka dla osób o odmiennych orientacjach i nieheteronormatywnych

@RudyMacKenzie: i co ma z tym wspólnego prezydent?
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: >> Mam znajomą parę lesbijek i twierdziły, że nie idą na wybory prezydenckie, bo Biejat i Tusk nie załatwili związków partnerskich, a obiecywali XDD. Zapytałem ich, czy ich zdaniem z prezydentem Nawrockim będzie o to łatwiej, to wywaliło bluescreen. Osoby z wyższym wykształceniem, świetnie zarabiające i światowe. Nie kumają, jak działa system polityczny w Polsce i się obrażają.

Jak z poprzednimi twoimi wpisami ciężko mi się zgodzić to tutaj
  • Odpowiedz
Jak z poprzednimi twoimi wpisami ciężko mi się zgodzić to tutaj niestety masz rację. Kiedyś widzialem ładne porównanie ze w polityce rzadko kiedy jest autobus który zawiezie nas do celu ale warto wsiadać do tych, które jadą chociaż w naszym kierunku - z tym wielu wyborców z pogranicza liberalizmu i lewicy ma problem. Z drugiej strony może to wynikać z tego, że z mojej obserwacji wyborcy drugiej strony zależy na tym żeby
  • Odpowiedz
Realnie najwięcej do porażki przyczyniła sie opieszałość Tuska w realizacji czy chociaż próbowaniu realizacji obietnic

@Hrjk: 100% prawdy - na drugim miejscu są ministry z lewicy.
  • Odpowiedz
@kubanfs Ola Boga ludzie nie chcą głosować na moją partie ukochana tylko wola na kogoś innego chlip chlip co za debile przez nich przegraliśmy

@xqwzyts dla mnie taka wisienka było to jak schował flagę lgbt, pokazał tym samym że jest większa chorągiewka od tej flagi
  • Odpowiedz
@kubanfs:

Na zdjęciu:

Niedoszły ksiądz: Złożył hołd lenny Trzaskowskiemu od razu pod ogłoszeniu wyników pierwszej tury. Zdecydowana większość jego wybórców zagłosowała na Trzaskowskiego w 2
  • Odpowiedz
@kubanfs co tu w ogóle robi Zandberg?
1. Jest w opozycji
2. Przepływ jego wyborców w drugiej turze był największy spośród wszystkich opozycyjnych partii
  • Odpowiedz
dla mnie taka wisienka było to jak schował flagę lgbt, pokazał tym samym że jest większa chorągiewka od tej flagi

@ButtHurtAlert: i to wszystko? xD fakt, wizerunkowo to był błąd bo mógł skomentować, że chowa bo to debata a nie jakiś teatr i gierki we flagi albo zostawić mówiąc że w przeciwieństwie do batyra nie odmawia nikomu obywatelstwa i nie segreguje ludzi. A tak wyszło głupio ale jedna gafa.
  • Odpowiedz
@xqwzyts ale to tylko jeden przykład nie chce mi się po prostu o tym rozpisywać, sam głosowałem na zandberga bo dla, mnie ani(kandydat obywatelski) chorągiewka pis ani chorągiewka po to nie jest wybór, w drugiej turze wybory miałem gdzieś a nawet lepiej że wygrał dla mnie pis bo PO by znowu się zabunkrowalo we władzy mówiąc jaki pis zły
  • Odpowiedz