Wpis z mikrobloga

Od roku w jednej prywatnej klinice leczymy a w zasadzie to badamy bezpłodność. Każda wizyta, nawet 2 minutowa to 300 zl. Mielismy zlecone mnostwo badan ktorych nawet nie zlicze. Kazde badanie to koszty rzedu nawet 1400 zl. Po badaniach, szybkie omowienie za 300 albo i 600 zl i kolejny zestaw badan. I tak sie wesolo i drogo badalismy przez tez rok bez jakichs konkretow. Dostalismy jakies suplementy ale wuja to dawało. Zasugerowal inseminacje. Mielismy umowiony termin i kolejny szereg badan tym razem krwi dla mojej zony. Wszystkie wyniki wyszly ok, oprocz jednego parametru. Szybkie googlowanie, niby nic takiego ale przy inseminacji zaleca sie powtorzyc badanie. No wiec dzwonimy do kliniki mowimy jaka jest sytuacja i ze za chwile ta inseminacja i czy doktor moglby dac tylko znac czy z tym wynikiem powtarzac to badanie czy sie wstrzymujemy, krotka pilka. Kazala napisac mu smsa. Po dokladnym i zwiezlym opisaniu tematu dostajemy telefon. Doktor odpowie ale w platnej konsultacji telefonicznej - 300 zl. W tym momencie cos w nas peklo. Mamy z nim dluga historie leczenia, zostawilismy u niego worek pieniedzy i gosciu nawet nie chce bez polozenia 3 stow na blat za odpowiedz na proste pytanie przez telefon. Jeszcze gdybysmy byli nowym pacjentem to pół biedy ale w naszym przypadku, gdzie czekaly nas jeszcze drogie zabiegi? Jestesmy dwojka mlodych ludzi na dorobku a gosciu doslownie sra hajem i majac pojecie o naszej drodze i trudnej sytuacji postanawia za rozmowe telefoniczna wydrzec z nas jeszcze 3 stowy. Stracilem wiare w to, ze prowadzi nas zebysmy w koncu mieli dziecko. Sama inseminacja wg informacji w internecie przy moich fatalnych wynikach daje 1-3% szans a lekarz nam mowil, ze 30%. Teraz zaczynam myslec ze wabil nas zeby nas na to naciagac. Dodatkowo twierdzil ze jego metoda badan nasienia jest duzo lepsza od automatu, a dostawalismy od niego prosty raport na a4 z niewieloma parametrami. W innej klinice z automatu byl wielostronnicowy pdf ze zrzutami, wykresami, wieloma wiecej parametrami i kilkoma zerami po przecinku. I on twierdzil ze jego raporty ktore pokazywaly korzystniejsze dla mnie wybiki byly rzetelniejsze.
Generalnie dostalem w----a bo w jakiejkolwiek branzy bys nie pracowal to powiedzmy w telekomunikacji jak ktos ci zalozy kable monitoring serwer itp i zadzwonisz dopytac jak sie np cos wlacza to czlowiek czlowiekowi odpowie juz bez jakichs dodatkowych oplat. Ale nie u pana wszechmogacego doktora - korona by mu z glowy spadla gdyby musial za darmo prolowi cos doradzic. Jeszcze gdyby ta minutowa konsultacja telefoniczna byla wyceniona na nie wiem k---a 50 zl, ale gdzie tam, 300 od razu. Zadzwonilem tam, opowiedzialem z kultura ze leczymy sie rok, zostawilismy worek pieniedzy u nich w klinice, kolejny worek pieniedzy czekal na wydanie na kolejne zabiegi i nam jako mlodym ludziom ktorzy im zaufali jest po prostu zwyczajnie przykro, ze jestesmy traktowani jak bankomat a nie pacjent. Odmowilem konsultacji i tej calej inseminacji i z zona szukamy innej kliniki.
Liczac ze chlop umawia wizyty co 10 minut a rzadko ktora wizyta to sama konsultacja a predzej jakies badania to chlop dziennie zarabia wiecej w tej klinice niz ja przez miesiac jako senior programista.
Sorry za chaotyczny wpis ale juz mam w----a na to wszystko i chcialem dorzucic od siebie cegielke do #konowalposting #lekarze #lekarz100k #bezplodnosc #polska #leczenie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@drzewko94: Zazwyczaj mam wyważone opinię, ale... Czytam te historie i dochodzę do wnusiu, że lekarze to chciwe bulwy. Ten system trzeba wypalić do gołej ziemi.
  • Odpowiedz
@drzewko94: zrób proszę tylko jedno:

Opisz całą tą sytuację, nawet kopiuj wklej jak nie masz siły jako ocenę tego miejsca.

Będą usuwać? Dodać od
  • Odpowiedz
  • 5
@duzy240: @SaintInTheShell @Amatorro @Kreation @krzysiek-wr @saib75 @bkwas @buczubuczu @BuzkaNeslon

uwaga leci update:
lekarz dzisiaj do nas zadzwonił oburzony, że ja wczoraj dzwoniłem i nakrzyczałem na recepcjonistke XD i, że jej było przykro i bardzo niefajna sytuacja XD po czym z łaską przez minute odpowiedział na pytania z smsa bez opłaty.

Pomijając fakt, ze NIE KRZYCZAŁEM tylko stanowczym głosem wyraziłem swoją opinie, że
  • Odpowiedz