Aktywne Wpisy

JanTadeusz +289
To chyba korupcja?
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
Saska Kępa, ulica francuska 26, mieszkanie za 2006zl/M2
Niezłe jaja wychodzą
#nieruchomosci #deweloperka #patodeweloperka #korupcja #warszawa
źródło: temp_file2107755146728611889
Pobierz
mirko_anonim +13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#wojna #takaprawda #zalesie #rozkminkrzaka #niepopularnaopinia
Ale już gdybym był politykiem, reprezentującym miliony ludzi, mającym za zadanie ich ochronę - tu już wchodzi zimna kalkulacja. I wtedy prawdopodobnie sam bym wzywał ludzi pod b--ń, jeśli walki nie da się uniknąć.
@NowyStaryMirek: urok wojny polega na tym, że możesz swoje prawa i decyzje wsadzić w dupę jak okupant zechce odstrzelić ciebie i twoją rodzinę
Mamy siebie, rodzinę, społeczeństwo. Fajnie żyć wśród ludzi o podobnej kulturze, w której się wychowało, no i dużo przyjemniej płaci się podatki jako dodatek do wspólnej kasy a nie haracz.
Ale jak zginę to nie będę żyć i bardzo mi wtedy będzie smutno.
Mam u siebie moralne wahadełko, w którym nie przeszkadza mi płacenie podatków
Instytucje, które zbudowaliśmy jako cywilizacja mają sens tylko tak długo jak nikomu nie opłaca się sprawdzać czy aby nie jest silniejszy
@NowyStaryMirek: Brzmisz jakbyś miał 13 lat i naczytał się deklaracji praw człowieka. Żeby te twoje życie tak wyglądało, to inni muszą być w wojsku, abyś ty żył w tej swojej utopii.
Wolność i dobrobyt nie jest dany raz na zawsze.
Do tej pory korzystałeś z tego co zapewnili ci przodkowie.. Teraz czas abyś ty sie wykazał.
To jest właśnie pokłosie słabego wykształcenia. Gdybyś wziął kiedys jakaś książkie do histori, to miał bys pojęcie ze pojedyncze ludzkie życie nigdy nic nie znaczy o ile nie jest w małym kręgu elity danego kraju czy narodu - a to tez nie zawsze zapewnia bezpieczeństwo.