Tak sobie myślałem, kto dał im prawo walk i kto dał komukolwiek prawo zmuszać mężczyzn aby ryzykowali swym życiem na wojnie. Tylko dlatego że ktoś urodził się w jakimś miejscu gdzie jest wojna. Życie jest jedno i nikt nie powinien mieć prawa nim decydować oprócz właściciela.
@NowyStaryMirek: Warto przypomnieć wypowiedź rzeczniczki resortu spraw wewnętrznych sprzed paru dni, której meritum niestety umknęło z powodu manipulacji Stanowskiego, że niby ona chciałaby wyjechać z kraju.
Odpowiadając na pytanie redaktora Zasady. Panie redaktorze, tak jak powiedziałam i podkreślam: zawsze komunikat RCB jest wydawany i decyzja o wysłaniu takiego komunikatu do mieszkańców w sytuacji, kiedy mamy zagrożenie, w tym przypadku oczywiście, w tej konkretnej sytuacji, o której mówimy, gdyby było zagrożenie
A mianowicie najważniejsze, żeby nie poinformować obywateli za wcześnie, kiedy jeszcze zdążyliby uciec. Ja myślę, że gdyby rzeczywiście Rosja nas zaatakowała, to oficjalny komunikat rządowy o wojnie usłyszelibyśmy dopiero, gdy wszystkie przejścia graniczne zostałyby już zamknięte, zwłaszcza dla młodych mężczyzn.
Więc jak ktoś czeka z ucieczką do ostatniej chwili, to może się przeliczyć.
I jeszcze czemu te baby nie walczą? Skoro jest postęp to czemu nie walczą? Wszyscy już wiemy że są silne, większość bab połamałaby kości mirkom informatykom 15k więc czemu nie walczą, to one nie mają kraju i obowiązku patriotycznego?
@WinterLinn: bawi mnie do łez że tobie sie wydaje że mnie to w jakikolwiek sposób obchodzi. w dupie to ma. watykan, kościół papieża i na końcu nawet ty sie zemściłeś.
serio informacje jest wszędzie nad wyraz, urojenia odklejeńca to ostatnie czego nam potrzeba.
#wojna #takaprawda #zalesie #rozkminkrzaka #niepopularnaopinia
Czy to szatan zniszczył i splandrowanie bizancjium w 1204 roku? Czy jednak katolicy wyznawcy jedynego boga?
źródło: temp_file8667140030470366047
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@lewoprawo: brawo, odkrywacie rzeczy oczywiste.
Jak miałbyś firmę która jest na skraju bankructwa, to mówiłbyś o tym załodze? Przecież to
@NowyStaryMirek:
więc powinieneś byś świadomy, że wir wydarzeń wciągnie tabuny ludzi bez ich jakiejkolwiek zgody. Zawsze tak było i zawsze tak będzie.
rozumiem przemyślenia, ale nie wiem czy jest sens sie martwić na zapas. Koło historii i tak potoczy sie tak jak miało sie potoczyć.
@WinterLinn:
bawi mnie do łez że tobie sie wydaje że mnie to w jakikolwiek sposób obchodzi. w dupie to ma. watykan, kościół papieża i na końcu nawet ty sie zemściłeś.
serio informacje jest wszędzie nad wyraz, urojenia odklejeńca to ostatnie czego nam potrzeba.