Aktywne Wpisy
Nurbon +544
#pokazpsa #pies #psy #zalesie i jednocześnie #chwalesie
Nie mam pojęcia po co to piszę ale chyba nie mam z kim pogadać.
Zawsze w domu był pies. Przygarnięty bo zmarł właściciel, bo ktoś znalazł i nie mógł się nim zająć itp. Fajnie ale nie byłem taki przywiązany na 100%. Lecz ostatni mój pies to był od małego. Przyniosłem go 12 lat temu jako szczeniaka.
Nie mam pojęcia po co to piszę ale chyba nie mam z kim pogadać.
Zawsze w domu był pies. Przygarnięty bo zmarł właściciel, bo ktoś znalazł i nie mógł się nim zająć itp. Fajnie ale nie byłem taki przywiązany na 100%. Lecz ostatni mój pies to był od małego. Przyniosłem go 12 lat temu jako szczeniaka.
źródło: 11087
Pobierz
obszarnik +62
Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.
Koleś był choćby w Iraku,
Koleś był choćby w Iraku,
źródło: Obrazek
Pobierz

Nie wiem jaka jest prawda w tym wypadku, ale opinia czata nie ma żadnej wartości, ludzie traktujący go jak wyrocznie powinni mieć odbierane prawa wyborcze.
@Czytelnik30: Jednym z, całkiem jednak zrozumiałych, powodów może być to, że językiem polskim potrafiła posługiwać się dużo sprawniej niż autor powyższego cytatu. I jej literatura, w przeciwieństwie do wyżej wspomnianego, przedstawia wartość dydaktyczną.
Co jest wątpliwe lub niepotwierdzone
Niektóre detale twojej relacji wydają się bardziej legendą albo uproszczeniem; oto te, które są mniej
I tak jak OPka wspomniała, totalnie bez sensu powstanie do którego sama Orzeszkowa dorzuciła dwa grosze. Po czym umyła ręce, może dała d ruskim i wystawiła męża na Sybir xD
Czytałem, że na ukrywanie powstańców się "zgadzał, ale się nie cieszył". Głupi, ale jakby nie było, to on poniósł konsekwencje jej ideałów i to on jako jeden z pierwszych się dowiedział, co to jest małżeństwo z feministką - o ideały walczy
@Zuzka_z_Bornholmu: Carska policja i Orzeszko w tej historii to jakieś przytrzymane sierotki rozgrywane przez szarą eminencję powstania - Orzeszkowową.
@Niesondzem: nikt nie pisał że była wezwana, geniuszu. Po prostu żony jechały za mężami z własnego wyboru.
@Czytelnik30: Pochwal się swoją twórczością, to porozmawiamy. Póki co widać tylko "mądrości" pisane językiem właściwym trójkowemu uczniowi ósmej klasy szkoły podstawowej. Daj szansę na zmianę oceny i podeślij link do jakiejś noweli (albo powieści), którą sam napisałeś i zdobyła jakąkolwiek publikę, bądź uznanie krytyki. Zazwyczaj głupoty o opisach przyrody autorstwa Orzeszkowej piszą ci, co nie mają bladego pojęcia o jej twórczości, a te komunały wyczytali w brykach.