Aktywne Wpisy

Ka4az +760
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Chlodny_Pokerzysta +125
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Potrzebuję porady i pomocy w sprawie #nieruchomosci
Od dwóch lat mam mieszkanie w #krakow na spory kredyt. Niestety nie mogłem skorzystać z BK2% za to załapałem się na wysokie ceny. Nieważne.
Dzisiaj przebrała się miara. Zaczynają się masowe zwolnienia w #heineken. Póki co mnie nie dotkną, bo pracuję w IT. Natomiast to jest kwestia czasu. Ktoś powie - nie to korpo, to inne. Otóż nie tym razem, bo firmy z Krakowa uciekają. #shell zatrudniający 5000 ludzi ma się do 2027 zawinąć całkowicie. Zwalniają #ubs, #pepsi, #aldi, #hsbc i wiele innych. O kontraktorniach nie wspominam. Naiwnie liczyłem, że ten dalszy outsourcing potrwa kilka lat dłużej. Chociaż samo zjawisko nie zaskakuje.
Mam żonę i syna kilkumiesięcznego. Żona pracuje w bankowości, więc jej losy również są znane w perspektywie kilku lat.
Do sedna: Już nie daję rady. Świadomość, że po zwolnieniu ten kredyt będzie nas dusił na niskich pensjach (będziemy łapać cokolwiek) albo będę syna wychowywał zdalnie pracując w Norwegii/Holandii wykańcza. Chcę uczestniczyć w jego wychowaniu, życiu.
Pozostają mi dwie opcje - zaciskać zęby spłacać kredyt licząc, że topór spadnie późno a ja zdążę się przebranżowić albo wyprowadzić się do teściów. Żyjemy dobrze, tyle że to stary dom na Podkarpaciu i wymaga remontu. Po sprzedaży mieszkania będę miał kredyt z głowy i kasę na remont + spora poduszkę. Zostając w Krakowie jadę na ostrzu żyletki. Wyjebią nas to jesteśmy już niewolnikami kredytu w mieście bez perspektyw. Wioska, o której mówię perspektyw nie miała już 20 lat temu. Najbliższe miasto to powiatowe 30 tys. odległe o 8km. Możemy oboje pracować do momentu zwolenia zdalnie. Plan z wyjazdem zakłada po kilku latach wyprowadzkę w rejony, gdzie praca będzie po pierwszym szoku pooutaourcingowym i raczej wynajem. Chcemy żeby syn chodził do szkoły, gdzie w klasie jest więcej dzieci niż 3 w klasie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Doradźcie, co robić i dlaczego.
Doceniam ironię xD
Na jakim stanowisku można dostać te 20k?
Ile ty zarabiasz ze sie czegokolwiek boisz, takie cos to sie oplaci za dwie pensje z zabki XDDDDDDDDDDDD
Kraków wybierz dla zdrowia i dla syna który w Krakowie ma perspektywy.
Były tłuste lata w IT, wraz z żoną powinniście mieć coś odłożone na czarną godzinę, a nie że przychodza zwolnienia i panikujesz.
Przyjdą lata chude prędzej czy później. To jest dopiero początek.
Naucz się oszczędzać. Przeczytaj finansową fortecę na początek, bo jest dobra dla analfabetów ekonomicznych. Przestańcie wydawać na głupoty i luksusowe rzeczy i będzie wporzo.
3.5k kredytu to jest żart, a nie
Zacznę, ale boję się, że sobie nie poradzę. Nie jestem pasjonatem samochodów. Ze studiami problem jest taki, że mam 34 lata i już najmłodszy nie jestem.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰