Wpis z mikrobloga

@arinkao Jak zawsze wygląda super, ale mam pytanko - co to za patelnia? Ewentualnie jaką byś poleciła żeby można było na spokojnie wrzucić też do piekarnika i żeby nie kosztowała miliony, chociaż wiem że tutaj cena akurat ma odzwierciedlenie w jakości
  • Odpowiedz
@Minieri to mi wygląda na te raczej budżetowe "kamienne" patelnie
Ale z góry powiem, że stainless steel jest do smażenia mięsa praktycznie zawsze the best. Nie da się osiągnąć takiego crustu na niczym innym, ani na żeliwie, a już na pewno nie na non sticku
  • Odpowiedz
  • 2
@szarley: Tak jak Twój awatar ( ʖ̯)

@Kremufka2137 @Minieri Tak, to jakaś budżetowa z MG Home za 5cm z wyprzedaży (biedra).
Mam dużo patelni, często dokupuję i wymieniam, stałe sa tylko żeliwne i stalowe, reszta to rotacja.
Ważne żeby była dość ciężka, uważam że nie ma sensu przepłacać, wyleczyłam sie z tego po wielu wywalonych i zużytych markowych patelniach.
To co na
  • Odpowiedz
  • 3
@GARN: @emasele Grzyby z lasu, podgrzybki w większości sa smażone z cebulą na maśle, dodałam zrobiłam do nich rzadką zasmażkę i doprawiłam sosem sojowym i przecierem z papryki. Kurczak to cały cycek smażony osobno na patelni w przyprawach (pieprz, sól, papryka wędzona i słodka, czosnek) Po usmażeniu podkręciłam gaz, dolałam na patelnię 100ml wody, przykryłam patelnię i dusiłam ok 3 minuty.
  • Odpowiedz