Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zapewnić sobie wysoką emeryturę?
Ludzie się martwią, że będą mieć niską emeryturę, a ja właśnie przekroczyłem limit wpłat na ZUS na Elitarnej Umowie i na emeryturze będę żył jak król.

#programista15k #pracait #zus #it #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie ma czym się chwalić, ja po raz pierwszy przekroczyłem limit wpłat na ZUS w 2014. A tak poza tym, fakt że przekroczyłeś ten limit, nie znaczy że będziesz miał wysoką emeryturę.
  • Odpowiedz
Zachodzę w głowę po co myśleć o wysokiej emeryturze, skoro z wcale nie małym prawdopodobieństwem nie dożyję, albo nawet jak dożyję, to będę potrzebował ciepłej herbatki, książki i w coś popatrzeć jak netflix przyszłości. Aha, pewnie wy będziecie sobie zwiedzać świat ( ͡º ͜ʖ͡º) jassssne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wystarczy nie pracować w IT, zawodzie gdzie sufit dla senior deva to 21-23k netto b2b a dla team leadera 25-26k netto b2b

to są śmieciowe stawki z punktu widzenia obecnych cen

wystarczy iść w budownictwo, nieruchomości, finanse, biznes, czy chociażby spawacz, hydraulik, elektryk, fizjoterapeuta, tam zarobki zaczynają się od 30k+ z tego 5k sobie odkładasz i inwestujesz w obligacje średniego ryzyka, +/- 10-12% rocznie z tego zyskasz, procent składany
  • Odpowiedz