Aktywne Wpisy

Negaigoto +261
Mirki i Mirabelki. Taka jest afera. Zarządcą stwierdził, że świetnym pomysłem jest ustawienie kosza na śmieci tuż przed grobem mojego Taty, bo starsi Parafianie domagali się większej ilości mniejszych śmietników. Czy ktoś pytał mnie o zdanie? Nie. Czemu w takim razie nie ustawili tego śmietnika przed grobem osoby, która tak tego potrzebuje?
Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać,
Zgłosiłam sprawę do parafii. Odpowiedź?
Zamiast reakcji – pouczenie, że „śmieci same się nie rozsypały” i że „wierzą, że dałam radę posprzątać,
źródło: 1000032560
Pobierz
JimLahey88 +105
źródło: 1761502518423747912
Pobierz

„Ja wolę #react, bo jest szybszy od Angulara i w sumie jest maga propularny” albo "Daj mi spokój z jakimś #golang, jak mamy #java, która jest używana wszędzie na całym świecie" – i tyle, pogadałeś z Panem #backend Seniorem.
Mam wystrugane z drewna, co Ty tam lubisz, a czego nie. Twoja opinia w formacie „lubię albo nie lubię” jest warta tyle co komentarz na tiktoku #hr, która płacze, że nie ma pracy z jej doświadczeniem w tym kraju. Chcę wiedzieć dlaczego i co Cię do tego doprowadziło. Jakie kompromisy rozważałeś, co świadomie olałeś i czemu.
Ale nie, większość „seniorów”, aka programistów 0.1x dev, to tylko papugi, co powtarzają „best practices” z LinkedIna od indyka Rajesha, Mediuma i kursów za 9,99$ po promocji, a potem jeszcze się flexują tym jakby odkryli OOP na nowo.
Bez myślenia i argumentów Twója „seniorska” odznaka jest warta tyle co certyfikat z #udemy.
Pozdrawiam także wszystkich seniorów z 10 razy 1 rok doświadczenia. ;)
@xxx_JOBOL_PL_xxx: To prawda, ale żeby mieć takie głębokie doświadczenie to musiałbyś po prostu popracować w całkiem innych technologiach a czy branża to toleruje? Nie. Więc masz javowców klepiących w javie, pythonowców w
@xxx_JOBOL_PL_xxx: wyjaśnił. Nie trzeba więcej nic mówić o tym gównojęzyku, stworzonym przez ludzi bez pojęcia o odkryciach z ostatnich 50 lat w dziedzinie języków programowania
Typie, chce prace w Javie nie dlatego że Java jest zajebista tylko że akurat jej się nauczyłem i mam w niej 7 lat expa xD Więc logiczne że mogę jako senior kasować za nią prywaciarza 21-23k netto b2b miesięcznie.
@xxx_JOBOL_PL_xxx: Jedyne co jest cokolwiek warte to to ile zarabiasz w porównaniu do tego ile czasu spedzasz na zarabianie. C---a mnie obchodzi co jakis pajac o mnie mysli, czy to jestem po studiach doktorackich z CS czy tez po kursach za 9.99 z udemy. Jesli zarabiam rocznie tyle ze moge miec dom i
@xxx_JOBOL_PL_xxx: Akurat chlop mysli bardzo logicznie. Nie wiem kto ma czas na to zeby dyskutowac godzinami o tym jakiej technologii uzyc bo moze byc 1% szybciej... Takie decyzje podejmuje sie bazujac na wiedzy i doswiadczeniu devów ktorzy w firmie pracuja, i jest to robione przez architekta lub CTO zanim nawet zaczna robic "entity diagrams".
Kto ma czas siedziec i dyskutowac godzinami
Gdzie masz tą pracę z GoLang? Co z tego, że jesteś jego fanbojem, jak korpo nie chcą w tym softu, bo się nie skaluje i trudno znaleźć 100x deweloperów GoLanga?
To poprawna politycznie forma kodojeb.