Aktywne Wpisy

Lardor +446

Ciasto_z_Truskawkami +376
Miód na oczy, serce i duszę
- wjedź autem na chodnik
- stoi chłop z kamerą
- próbuj go rozjechać
- potem wysiądź i próbuj go pobić
- PROFIT: mandat 1500 zł + 8 pkt + wyrok z art. 160 kk. + dodatkowe 6040 zł + nasrane w papierach do końca życia xD
- wjedź autem na chodnik
- stoi chłop z kamerą
- próbuj go rozjechać
- potem wysiądź i próbuj go pobić
- PROFIT: mandat 1500 zł + 8 pkt + wyrok z art. 160 kk. + dodatkowe 6040 zł + nasrane w papierach do końca życia xD

„Ja wolę #react, bo jest szybszy od Angulara i w sumie jest maga propularny” albo "Daj mi spokój z jakimś #golang, jak mamy #java, która jest używana wszędzie na całym świecie" – i tyle, pogadałeś z Panem #backend Seniorem.
Mam wystrugane z drewna, co Ty tam lubisz, a czego nie. Twoja opinia w formacie „lubię albo nie lubię” jest warta tyle co komentarz na tiktoku #hr, która płacze, że nie ma pracy z jej doświadczeniem w tym kraju. Chcę wiedzieć dlaczego i co Cię do tego doprowadziło. Jakie kompromisy rozważałeś, co świadomie olałeś i czemu.
Ale nie, większość „seniorów”, aka programistów 0.1x dev, to tylko papugi, co powtarzają „best practices” z LinkedIna od indyka Rajesha, Mediuma i kursów za 9,99$ po promocji, a potem jeszcze się flexują tym jakby odkryli OOP na nowo.
Bez myślenia i argumentów Twója „seniorska” odznaka jest warta tyle co certyfikat z #udemy.
Pozdrawiam także wszystkich seniorów z 10 razy 1 rok doświadczenia. ;)
@xxx_JOBOL_PL_xxx: To prawda, ale żeby mieć takie głębokie doświadczenie to musiałbyś po prostu popracować w całkiem innych technologiach a czy branża to toleruje? Nie. Więc masz javowców klepiących w javie, pythonowców w
@xxx_JOBOL_PL_xxx: wyjaśnił. Nie trzeba więcej nic mówić o tym gównojęzyku, stworzonym przez ludzi bez pojęcia o odkryciach z ostatnich 50 lat w dziedzinie języków programowania
Typie, chce prace w Javie nie dlatego że Java jest zajebista tylko że akurat jej się nauczyłem i mam w niej 7 lat expa xD Więc logiczne że mogę jako senior kasować za nią prywaciarza 21-23k netto b2b miesięcznie.
@xxx_JOBOL_PL_xxx: Jedyne co jest cokolwiek warte to to ile zarabiasz w porównaniu do tego ile czasu spedzasz na zarabianie. C---a mnie obchodzi co jakis pajac o mnie mysli, czy to jestem po studiach doktorackich z CS czy tez po kursach za 9.99 z udemy. Jesli zarabiam rocznie tyle ze moge miec dom i
@xxx_JOBOL_PL_xxx: Akurat chlop mysli bardzo logicznie. Nie wiem kto ma czas na to zeby dyskutowac godzinami o tym jakiej technologii uzyc bo moze byc 1% szybciej... Takie decyzje podejmuje sie bazujac na wiedzy i doswiadczeniu devów ktorzy w firmie pracuja, i jest to robione przez architekta lub CTO zanim nawet zaczna robic "entity diagrams".
Kto ma czas siedziec i dyskutowac godzinami
Gdzie masz tą pracę z GoLang? Co z tego, że jesteś jego fanbojem, jak korpo nie chcą w tym softu, bo się nie skaluje i trudno znaleźć 100x deweloperów GoLanga?
To poprawna politycznie forma kodojeb.