Aktywne Wpisy

naganiaczherculesa +166
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +65
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz

źródło: a5gvl2
PobierzA kuce? XDDD
Jednak lekarz, mechanik, budowlaniec, fryzjer się tym nie chwali.
A co robi programista?
Ma jeden dzień luzu to od razu wszystkim musi się pochwalić jak to nic nie robi i mu płacą. Patrzcie jakie panisko. Płacą mu za scrollowanie wykopu i cyk foteczka jak jak uruchamia
Szwagier pracujący na budowie też ma spoko. Krótsze piątki, 7k na rękę na UOP. W przeciwieństwie do programisty na B2B ma też urlopy i L4. Sam jeszcze w piątek pracuję jako programista, a on już w domu.
Praca fizyczna jest w cenie. Dawno chyba nie
Pracujące soboty. Chyba żartujesz. Już nikt się na to nie godzi.
Jak za długo będziesz trzymał ludzi w robocie to za tydzień sam będziesz robił. Takie warunki to były z 10+ lat temu, gdzie roboty było mało, a chętnych dużo. Teraz jest na odwrót.
Wiadomo, że płatność minimalna i reszta pod stołem to częsty przypadek, ale praca w soboty
Rynek IT jest rynkiem globalnym. To stąd wynikają wysokie zarobki
abstrahując, że zarzut jakoby za kryzys odpowiadało pomaganie ludziom wejść do branży to jakieś kuriozum, to