Wpis z mikrobloga

@lojawyk: Lekarz specjalista z własnym gabinetem ma dniówkę jak programista miesięczną pensję. Co robi lekarz? Płaku, płaku za mało zarabiamy, chcemy podwyżek albo strajk generalny nfz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Programista- jestem kimś bo zarabiam 3-4k Euro miesięczni czyli tyle co zwykły pracownik fizyczny na zachodzie. xD
  • Odpowiedz
  • 0
@lojawyk programiści jako grupa w znakomitej większości nie posiadają to co potrzebują lekarze - empatii, stąd takie głupie zachowania
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: No tylko z tymi darmowymi bootcampami to tak do końca nie było. Darmowe to były jakieś ogólniki, których celem był wciągnięci ew płatne bootcampy. I cały ten cyrk z uczeniem ludzi był po to by zarobić pieniądze, duże pieniądze. Ludzie na prowadzeniu tych kursów kasowlai często drugą wypłatę. Do tego te kursy były tak skonstruowane że musiały wypluć ludzi nieoduczonych, bo upychano po 20 osób na grupie, częstokroć wmawiano
  • Odpowiedz
jaka jest twoja definicja milionera?

@Milioner_z_Choroszczy: wartość wszystkich posiadanych zasobów, pomniejszona o wartość należności. Mam mieszkanie warte jakieś 800k, drugie mniejsze mieszkanie (warte może 150k?), które służy mi i żonie jako biuro do pracy zdalnej. Do tego akcję Tesli warte jakieś 834k na ten moment. Brak kredytów.
  • Odpowiedz
@96431e9dfa1a78af1aadcfcc744e7548 @anonimowy_programista
Racja. Zaciekawiło mnie to bo mam kolegę który również dobrze zarobił na programowaniu i szeroko mówi że 'chciał zostać milionerem przed trzydziestką, wziął się ostro do roboty i to osiągnął'. Milion pln majątku w dzisiejszych czasach to zwykła rodzina w Polsce powiatowej z domkiem i tucsonem albo babcia z M3 w Warszawskim bloku ( ͡º ͜ʖ͡º) Żeby nie było że biję pianę to
  • Odpowiedz
@Milioner_z_Choroszczy: Raczej milionerem jest osoba posiadająca co najmniej milion kapitału inwestycyjnego (więc wszelkie mieszkania w których aktualnie mieszkasz, czy niezbędne środki transportu się nie liczą)
  • Odpowiedz