Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 43.1% (72)
- Nie 38.3% (64)
- Nie wiem 18.6% (31)

KarnetNaGlony +47
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

Pojechaliśmy z narzeczoną na wakacje do Egiptu. Początkowo nastawienie fajne, coś nowego, ciepło, ładny basen, plaża. Fajnie.
Czar prysł już pierwszego dnia gdy chcieliśmy ogarnąć kartę SIM do internetu. Jakiś frajer na ulicy zaprowadził nas do sklepu z jebitnym logiem Orange.
Oczywiście wiedziałem, ze mnie naciągną, nie wiedziałem tylko jak bardzo. Dogadaliśmy się na dwie karty po 15 GB internetu za 20 USD xD po włożeniu nam kart chłop woła 40 dollarow. Koniec końców zapłaciłem bo był obrzydliwie nieznośny. Rano dostajemy smsa, że limit wykorzystany, pakietu było na 750 mb xD
W drugi dzień wycieczki miał przyjechać rezydent z biura podróży. Jesteśmy jedynymi osobami z tego biura, więc chcieliśmy się dowiedzieć jakichś podstawowych informacji, cen, czego unikać, co można a co nie można. Rezydent, Egipcjanin mówiący trochę po polsku, po minucie wywodu na temat tego kiedy będzie informacja o locie powrotnym, zaczął wciskać nam wycieczki z ich biura xD Zastosowałem go, pytam czy ma jakieś konkretne informacje czy będzie nam próbował dalej sprzedawać jakieś g---o. Okazało się, że nic więcej do powiedzenia nie ma.
Egipcjanie są k------o nachalni, nie da się poleżeć w spokoju żeby nie zaproponował ci ktoś wycieczki co 5 minut. Obsługa nie istnieje, chyba że zapłacisz napiwek. Za wszystko sobie liczą i traktują cię jak bankomat.
Wykupiliśmy sobie wycieczkę przez serwis online, taniej niż wszystko co nam oferowano do tej pory. Niestety, różową dopadła klątwa faraona ( ͡° ʖ̯ ͡°) więc wycieczka w dupę, bo dałem znać godzinę przed wyjazdem, że nie damy rady.
Poszedłem do apteki naprzeciwko hotelu i s-------n też się targował, sprzedał mi ten antidal który jest pewnie warty grosze za 5 dollarow i nie chciał zejść z ceny.
Ledwo wyjdziesz z hotelu to idioci z taksowek trąbią na ciebie, kazdy tu jeździ jak pomylony.
Może to kwestia złego hotelu, ale płaci człowiek ciężkie pieniądze żeby wypocząć, żeby na miejscu płacić za wszystko ekstra i być j-----m na każdym kroku. Nienawidzę tego kraju i chce już wracać, a powrót dopiero w poniedzialek. Żałuję każdej złotówki, nie polecam nikomu.
#zalesie #wakacje #egipt #hurghada
To kwestia wszystkiego złego, głównie organizacji - bez
@BeDoEl: A wystarczyło kupić w Polsce prepaida Orange i uruchomić w nim usługe 10GB za 79 zł. Działa m.in. w Egipcie.
@pozdroxxx666: Ale w Egipcie wcale nie jest gorzej. Ale jak ktoś jedzie do j-----j Hurgady to sam jest sobie winien.
A jeszcze nie wyjechałem z Polski.
@Panda1112: zależnie od miasta jest Uber, InDrive itp. Natomiast jeśli już byś się zdecydował na zwykłą taksówkę, to niestety trzeba cenę uzgodnić zanim wsiądziesz i dla pewności kilka razy się upewnić, bo kierowcy tam mogą "źle usłyszeć" i na miejscu zamiast 5 USD zrobi się 15 :)
My mieliśmy transport zorganizowany przez biuro, oczywiście musieliśmy poszukać autobusu z oznaczeniem bo nikogo na miejscu nie było żeby się zorientować xd ogólnie pewnie drożej=lepiej, na czterogwiazdkowe hotele raczej bym nie patrzył, bo to takie nasze 2-3 plus basen.
I kupcie leki na sraczkę,
@BeDoEl super. Dzięki za info. I mimo wszystko - dobrego pobytu ;)