Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BeDoEl: bardzo dziękuję za ten cenny wpis. Czytajac takie relacje w necie nigdy tam nie pojechalem a teraz się utwierdzilem że to była dobra decyzja. Wracajcie do domu rodacy.
  • Odpowiedz
@BeDoEl byliśmy w zeszłym roku z różową w Turcji, ulicą nie dało się przejść, bo co chwilę wyskakiwał jakiś sklepikarz wrzeszcząc “maj frend, maj frend, speszjal ofer for ju” albo “ship tur, ship tur tumoroł”. Opaska all inclusive z hotelu to zmora, bo widzą, że mogą z ciebie kasę ściągnąć. Tylko z tego co mi wiadomo to w Egipcie są dużo bardziej nachalni, a Turcji jak chłopa zlejesz to nic się
  • Odpowiedz
@BeDoEl: na przyszłość karty sim kupuj bezpośrednio na lotnisku, w oficjalnym punkcie Orange. Obecnie 2 karty, łącznie 30GB internetu to koszt 15 USD. Co do reszty to taka tam kultura, trzeba się przyzwyczaić
  • Odpowiedz
@Nadia_: nie zgodzę się że tam jest niebezpiecznie, wręcz przeciwnie. Można tam śmiało chodzić w nocy po mieście i ryzyko jest takie samo jak w Polsce, z tą różnicą, że w Egipcie policja jest dosłownie na każdym kroku. Hiszpania i Francja na pewno nie są bezpieczniejszymi krajami
  • Odpowiedz
@baltic-vodka: Jak możesz czuć się bezpiecznie w kraju gdzie na każdym kroku ktoś nagabuje cię o pieniądze, a ludzie jeżdżą jak wariaci na drodze. W życiu bym sama nie wybrała się tam na targ czy na plażę.
  • Odpowiedz
@BeDoEl: nie polecam Egiptu. Byłem w jakimś nowym super hiper hotelu kiedya więc nagabywania nie było w obiekcie, ale postaw nogę za brama i... łomatkobosko co za karaluszy kraj xD
  • Odpowiedz
@BeDoEl: następnym razem kup sobie eSIM. Ja brałem przez Rewolut, są chyba tańsi operatorzy, ale mi się nie chciało bawić w zakładanie konta. A co do kupowania czegokolwiek w sklepikach to xD, oni tam potrafią nawet wodę mineralną podrabiać: kupujesz normalną z etykietą i zakrętką, a w środku kranówa, która w Egipcie nie jest zdatna do picia. A co do nachalnych sprzedawców to musisz być szybszy - widzisz, że typ
  • Odpowiedz