Aktywne Wpisy

yahoomlody +104
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
Medokin99 +171
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz

Pojechaliśmy z narzeczoną na wakacje do Egiptu. Początkowo nastawienie fajne, coś nowego, ciepło, ładny basen, plaża. Fajnie.
Czar prysł już pierwszego dnia gdy chcieliśmy ogarnąć kartę SIM do internetu. Jakiś frajer na ulicy zaprowadził nas do sklepu z jebitnym logiem Orange.
Oczywiście wiedziałem, ze mnie naciągną, nie wiedziałem tylko jak bardzo. Dogadaliśmy się na dwie karty po 15 GB internetu za 20 USD xD po włożeniu nam kart chłop woła 40 dollarow. Koniec końców zapłaciłem bo był obrzydliwie nieznośny. Rano dostajemy smsa, że limit wykorzystany, pakietu było na 750 mb xD
W drugi dzień wycieczki miał przyjechać rezydent z biura podróży. Jesteśmy jedynymi osobami z tego biura, więc chcieliśmy się dowiedzieć jakichś podstawowych informacji, cen, czego unikać, co można a co nie można. Rezydent, Egipcjanin mówiący trochę po polsku, po minucie wywodu na temat tego kiedy będzie informacja o locie powrotnym, zaczął wciskać nam wycieczki z ich biura xD Zastosowałem go, pytam czy ma jakieś konkretne informacje czy będzie nam próbował dalej sprzedawać jakieś g---o. Okazało się, że nic więcej do powiedzenia nie ma.
Egipcjanie są k------o nachalni, nie da się poleżeć w spokoju żeby nie zaproponował ci ktoś wycieczki co 5 minut. Obsługa nie istnieje, chyba że zapłacisz napiwek. Za wszystko sobie liczą i traktują cię jak bankomat.
Wykupiliśmy sobie wycieczkę przez serwis online, taniej niż wszystko co nam oferowano do tej pory. Niestety, różową dopadła klątwa faraona ( ͡° ʖ̯ ͡°) więc wycieczka w dupę, bo dałem znać godzinę przed wyjazdem, że nie damy rady.
Poszedłem do apteki naprzeciwko hotelu i s-------n też się targował, sprzedał mi ten antidal który jest pewnie warty grosze za 5 dollarow i nie chciał zejść z ceny.
Ledwo wyjdziesz z hotelu to idioci z taksowek trąbią na ciebie, kazdy tu jeździ jak pomylony.
Może to kwestia złego hotelu, ale płaci człowiek ciężkie pieniądze żeby wypocząć, żeby na miejscu płacić za wszystko ekstra i być j-----m na każdym kroku. Nienawidzę tego kraju i chce już wracać, a powrót dopiero w poniedzialek. Żałuję każdej złotówki, nie polecam nikomu.
#zalesie #wakacje #egipt #hurghada
nie on zapłacił 40 dolarów za 750 mb
@stara_biauka_ daj spokój, miało być klimatycznie i romantycznie, chciałem pozwiedzać lokalne knajpy, kawiarnie, nie da
Oj nie nie kolego, to kwestia tego kraju i podejścia tamtejszych ludzi do turystów
Też byłem, też obiecałem sobie że dopóki się nie ucywilizują to nie ma szans że tam wrócę, to nie są wakacje, to jest jakaś j----a droga przez mękę
@BeDoEl: na 100 wielbłądów nie chcieli wymienić? :)