Wpis z mikrobloga

Macie, bo op jest dosyć słaby i pewnie na jakimś discordzie czy messengerze mu napisali co ma wrzucić, więc linka nie poda.
https://www.youtube.com/live/gjmb46nljb8?si=mg3S1SZQvhuIkqWm&t=6336

Generalnie to spoko, że cokolwiek tam duka, ale to jest poziom chłopków z magazynu, którzy przyjmują dostawy z Turcji czy Bułgarii w jakimś Januszexie. Wiem, że poziom znajomości języków obcych u polskich polityków nie jest wysoki, ale trzeba zachować powagę i wymagać od nich godnego reprezentowania kraju. Skoro ja
vVXVv - Macie, bo op jest dosyć słaby i pewnie na jakimś discordzie czy messengerze m...
  • Odpowiedz
  • 1
@kawkanorbert jeszcze powinien powiedzieć "sorry for my bad inglisz". Każdy w dupie ma te czasy, z nativami włącznie. Kiedyś nawet gadałem w robocie z amerykanką jedna i mi powiedziała, że ona conditionali nie umie, i zawsze jej to sprawiało problemy xddd no k---a.
Ale no Polak to musi używać wszystkich 40 czasów bo go tak szkole nauczyli. Wiec dajcie spokój.
A nawet jak teraz trochę duka to się wyrobi. Nawet jak
  • Odpowiedz
@smutny_kojot odpaliłem z ciekawości i Nawrocki ledwo co duka tym angielskim. Widziałem wcześniej jego wystąpienia po angielsku jak był jeszcze w IPN i być może tutaj go stres nieco zjadł bo było gorzej niż wcześniej. Nie mniej jednak poziom reprezentatywny to moim zdaniem to nie był (tak, porównując do chociażby innych kandydatów np. Trzaskowskiego czy Zandberga).

Jednego dalej nie rozumiem, bo był kwik na Trzaskowskiego że po francusku umie, na Tuska
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Długi jest ten meeting, całego nie będę oglądał, ale sama długość pokazuję, że Trump co najmniej miał gest by odstawić taką szopkę.

Skoro ja potrafiłem nauczyć się mówić akcentem amerykańskim i brytyjskim na poziomie C2, to myślę, że chłopek wybrany przez połowę Polaków ma zaplecze i praktycznie obowiązek, by robić osiągnąć to samo.

Trochę nie rozumiem, tego nacisku na język, jakby to była najważniejsza umiejętność prezydenta. Oczywiście lepiej by było, jakby
  • Odpowiedz