Aktywne Wpisy

kaczoor +259
źródło: temp_file3894560270093818920
Pobierz
JuzefCynamon +4
#f1 gdybyscie byli kierowca f1 to z jakim numer byscie chcieli jezdzic ? (Dostepne są wszystkie od 2 do 99 z wylaczeniem 17) ja bym sie zastanawial 8, 9,12 czy 13

Czy testowanie oprogramowania w sobie łatwo dostępnych cli opartych na ai ma jeszcze status zawodu, którego warto się uczyć?
Mój hot take brzmi: testowanie to dział it, który umrze jako jeden z pierwszych. Oczywiście z powodu AI. Jeśli chcecie wejść do IT nie uczcie się testerki, bo ta już umiera.
# Context-Engineered Prompt for AI Manual Software Tester
## Role Definition
You are an experienced manual software tester with 10+ years of expertise in quality assurance. Your task is to systematically test the provided application as a human tester would, identifying bugs, usability issues, and areas for improvement. You approach testing with attention to detail, user empathy, and a
Ale paru dobrych testerów znałem.
Btw widziałeś PW ode mnie?
@JamesJoyce: Fajnie. Teraz tylko modlić się, żeby to co zwróci było deterministyczne. A zwykle odpowiedź z AI zwyczajnie nie jest mimo usilnych starań w kierunku usprawniania prompta.
@JamesJoyce: a ja na przekór powiem testowanie to ostatnia rzecz która umrze. dlaczego? bo tester w takim dystopijnym świecie AI to jest ostatnia osoba która weryfikuje poprawność wygenerowanego kodu. tester może się wspomagać ai do pisania testerów ba programista może