Wpis z mikrobloga

✨️ Czy Renault Clio to dobry wybór?
Ile jest prawdy w tym, że "francuzy" się psują?
Chodzi mi po głowie Renault Clio z salonu, ale każdy mi odradza, bo "francuzy się psują" i że lepiej wziąć jakiegoś Volkswagena albo ewentualnie Skodę.

Do tej pory jeździłem Golf z 2004.

#volkswagen #renault #samochody #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zależy jaki silnik,rocznik, przbieg, stan itd. Jak kupisz jakieś clio 3 z k4m 1.6 to się psuł nie będzie a jak się coś zepsuje to naprawisz za kilka stów. Jak weźmiesz jakieś nowe clio z tce czy inne dci to jak pójdzie wtrysk czy turbo to koszty już wysokie. Za mało danych i zbyt ogólne pytanie i jakieś dziwne przekonanie, że można wrzucić wszystkie auta do jednego worka bo
  • Odpowiedz
Ile jest prawdy w tym, że "francuzy" się psują?

@mirko_anonim: Ten mit pochodzi generalnie jeszcze z czasów głębokiego PRL kiedy spotkanie francuskiego lub inaczej ogólnie zagranicznego auta w Polsce może poza jakimś ruskim gównem było rzadkością i nikt nie umiał za bardzo tego naprawiać. Wiadomo są auta francuskie które się psują i są takie, że się nie psuja jak wszystkie. Renault to generalnie taka Francuska Toyota/Vokswagen czyli wół roboczy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wykopki piszą o mitach ale Ci którzy mają 1.2 Pure Tech jakoś siedzą cicho.
Ten silnik okrzyknięto bublem obecnej generacji silników i króluje w każdym rankingu awaryjności.
Także możesz w każdym "micie" jest głaz prawdy ( nie tło ziarenko)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: psują się jak wszystkie inne nowe auta, vag czy skoda będą droższe, kupisz nowe masz 2 lata gwarancji, za 5k możesz przedłużyć o kolejne 5 lat, jak w każdej marce zdarzają się wpadki we francuzach np. 1,2 tce, czy wspomniany 1.2 puretech
  • Odpowiedz