Aktywne Wpisy

ish_waw +39
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
aircod +22
Administracja na tym portalu powinna w końcu się wziąć za ten syf, który się wyprawia na tagach programistycznych przez grupkę tych samych osób. Kiedyś na Wykopku można było czegoś fajnego się dowiedzieć na temat programowania, a teraz same jakieś szit-posty jakichś przegrywów, którym nagle się kazało wziąć do roboty. I nawet jeśli przebija się jakiś ciekawy temat to zaraz jest zaspamione.
Zróbcie sobie jakiś osobny tag dla patusów
#programowanie #
Zróbcie sobie jakiś osobny tag dla patusów
#programowanie #

Kraje ograniczały wydobycie często przed wejściem do UE i przed obecnym zielonym szaleństwem.
Po prostu ekonomika to wymuszała... A u nasz wymuszają górnicy, którzy wołają, że wszyscy mamy dopłacać do ich premii i podwyżek... ¯\(ツ)/¯
#gospodarka #polska #energetyka #wegiel #europa #ue
źródło: GzqFPrCXIAApDjZ
PobierzNie czułem się w tamtym okresie bezpieczny jak piszesz.
Oczywiście pasożyty pod ziemią na koniec roku miały rekordowe premie
@Panczo23
@Myszo: Nie musimy sobie tego wyobrażać, to się już zdarzyło i polskie kopalnie nas zawiodły. Musieliśmy importować węgiel na cito.
@Myszo: K---a moje oczy
A teraz wyobraź sobie sytuację, że gonisz całe towarzystwo jak inne kraje z wykresu i nie musisz nagle kombinować dodatkowych 44 milionów ton
@Towarzysz_Moskvin: W 2024 r. konsumowano 121 mln ton, co oznacza spadek o 10 % w porównaniu do 2023 r., oraz o 22 % względem 2022 r., osiągając rekordowo niskie poziomy — około dwa razy niższe niż w 2015 r.
Udajesz, jakby wcześniej nie było eko-szaleństwa. Wykres tendencyjny. Ja wiem, że mirko to specyficzna bańka i zaraz wytłumaczenie się znajdzie, ale proszę, trochę inne spojrzenie.
W Stanach Zjednoczonych spadek wydobycia wolniejszy od Polski.
Źródło: https://ourworldindata.org/grapher/coal-production-by-country
źródło: graph
PobierzCiekawe tylko jakie przywileje mają Tureccy górnicy.
@Myszo: niestety, wśród całej masy debili, w tym aspekcie zwłaszcza z prawej strony, wcale nie jest to takie oczywiste, nawet wspomnienie Rosji nie eliminuje z tego grona. Ogólnie sarkazm doceniam, w punkt, może nawet zbyt mocno w punkt ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Xihu: nie ma to jak porównywać usa do Polski. xD. Gdzie usa ma kopalnie odkrywkowe.
Gdzie Niemcy wracają? xD
Patrząc po cenach każda opcja jest lepsza ¯\(ツ)/¯