Wpis z mikrobloga

Teraz żeby wymienić sobie okulary to trzeba liczyć 1500-2000zł

@CzekistaPutin: serio tak mało podrożało? 6 lat temu robiłem okulary to płaciłem 1800zł. teraz chce sobie zrobić nowe i na dwójkę się spokojnie nastawiam.

Jak się ma minusy z cylindrami

@bartekppp: o, to ja :D
  • Odpowiedz
  • 1
@dr_papieros: Teraz żeby wymienić sobie okulary to trzeba liczyć 1500-2000zł

@CzekistaPutin 5000 zł od razu XD Tak się składa, że ostatnio szukałem dla siebie. Tanio nie jest ale za 1000zł da się zrobić okulary, pomijając markowe oprawki i drogie szkła. Chcąc coś lepszego rzeczywiście przekraczasz 1k.
  • Odpowiedz
Pieprzycie kocopoly. Na kodano kupiłem dwie pary, jedne za 110 drugie za 140. Oczywiście oprawki z szkłami korekcyjnymi. Nawet udało się zwrócić jedne bo podałem źle wartosci, dostałem pełny zwrot.

Ogólnie drogo jest tylko w salonach. Online jest ok
  • Odpowiedz
@kinlej: szczerze mówiąc, te tanie oprawki niszczą się bardzo szybko, natomiast oryginalne typu Tommy, Armani, Boss itd po kilku latach wyglądają jak nowe. Raz się skusiłem żeby wziąć te tanie i nigdy więcej.

Edit: oczywiście zamawiam tylko online, w salonach przebitka jest nawet trzykrotna ( ͠° °)
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: wiem ale chodzi mi o to że biorąc całkiem drogie oprawki zapłaciłem za całość 800zł, jakbym wziął najtańsze (które też wydawały się ładne i dobrze wykonane) to zapłaciłbym połowe z tego xD
  • Odpowiedz
@kinlej: kupiłem kiedyś okulary na aliexpress firmy fury color, generalnie model clubmaster. Soczewki szklane, 1:1 jak rayban tylko bez logo - kosztowały 90 zł.
Kupiłem oryginał i nie ma sensu, jakość ta sama. A i chińczyku nie trzeszczą xd
  • Odpowiedz
@thcl: a co ma do tego oś 30°? Cena niebotyczna, chyba że masz jakiś kosmiczny cylinder. Takie szkła to kupuje w Krakowie w centrum za 600zl już z bajerami
  • Odpowiedz
@thcl co do fotochromu zgodzę się, bo zależnie od technologi i generacji Transitions mogą kosztować dużo, ale oś cylindra nie ma żadnego wpływu na cenę szkieł. Nie ma czegoś takiego jak cylinder odwrócony. Cylinder ma określoną oś (pomiędzy 0° i 179°) i tyle. Ale zgodzę się że ceny szkieł są chore i nieporównywalne do cen zakupu.
  • Odpowiedz