Teraz żeby wymienić sobie okulary to trzeba liczyć 1500-2000zł
@CzekistaPutin: Bzdura. Okulary robiłem nawet nie rok temu w Vision Express. Najcieńsze szkła jakie było można, antyrefleks na monitor, minimalne cylindry. Zamknąłem się w 1000 zł. To jest drogo (ale potrzebowałem pełnej FV na dopłatę z firmy) ale te 2k to wychodzi jak się bierze na siłę oprawki za 1000+. Ale jak ktos lubi przepłacać za naklejkę "Versace" na kawałku plastiku
@wyssoki Chcesz powiedzieć że jak mam swoje stare okulary kupione w vision Express to mogę iść do pierwszego lepszego małego optyka i mi dorobi do nich nowe szkła?
Mam takie stare okulary których używam do kompa, tv i czytania.
Chętnie bym te szkła już wymienil bo są już stare, porysowane itd.
@CzekistaPutin g---o prawda, oprawki kupisz na necie, nawet z jakiegoś Tommy Hilfigera jak chcesz miec "premium", choć klepie to kilka firm na licencji. Takie "markowe" oprawki to koszt 300-500 zl. Szkła jednoogniskowe lżejsze i nadające sie do kompa to koszt około 700 zl. Ja kupiłem na promce-50% u lokalnego optyka i dałem 375 zl z montażem. Całość wyszła mnie 750 zl z oprawkami. Oczywiście możesz kupić cos bardzo podobnego 3 razy
Można kupić RayBany że szkłami z recepty za 300-400 zł.
@SynMichaua: no niesamowita sytuacja że za szkła o mocy -0.5 bez cylindra, zapłacisz dużo mniej niż za jakieś szkła o mocy -6 z cylindrem, które wymagają pewnie indeksu 1.67 albo 1.74 żeby nie wyglądały jak denka od słoika (⌐͡■͜ʖ͡■)
źródło: oprawki
Pobierz@WaveCreator: To nie oprawki s problemem, a szkła.
@CzekistaPutin: Bzdura. Okulary robiłem nawet nie rok temu w Vision Express. Najcieńsze szkła jakie było można, antyrefleks na monitor, minimalne cylindry. Zamknąłem się w 1000 zł.
To jest drogo (ale potrzebowałem pełnej FV na dopłatę z firmy) ale te 2k to wychodzi jak się bierze na siłę oprawki za 1000+. Ale jak ktos lubi przepłacać za naklejkę "Versace" na kawałku plastiku
Mam takie stare okulary których używam do kompa, tv i czytania.
Chętnie bym te szkła już wymienil bo są już stare, porysowane itd.
https://www.eyebuydirect.com/
bierzecie od chinczyka z dostawa na caly swiat i elo
źródło: image
Pobierzźródło: temp_file92619862402889522
PobierzZamawialem około roku temu ze strony wokularach.pl
Oprawki rayban + szkła z filtrem światła niebieskiego, koszt około 550zl.
źródło: temp_file8550624609773349671
Pobierz@SynMichaua: no niesamowita sytuacja że za szkła o mocy -0.5 bez cylindra, zapłacisz dużo mniej niż za jakieś szkła o mocy -6 z cylindrem, które wymagają pewnie indeksu 1.67 albo 1.74 żeby nie wyglądały jak denka od słoika (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)