@WaveCreator: Jak się ma minusy z cylindrami i nie bierze najtańszych grubych szkieł to już koszt zaczyna się od 800zł :) A trzeba jeszcze dobrać oprawki.
@CzekistaPutin: 10 lat temu zdarzało mi się dość często łamać okulary jak kilka razy zapłaciłem 500-600 zł to postanowiłem przejść na soczewki kontaktowe bo wychodziło taniej. Teraz widzę że ceny okularów wywaliło w kosmos a soczewki praktycznie bez zmian xD
Wystarczy ze masz konkretne dane od okulisty i na aliexpressie po taniosci kupujesz dostosowane do Ciebie okulary. Ja przeciwsloneczne korekcyjne tak kupowalam, dzieki czemu zaplacilam 300 zl zamiast 1000 xD Jest jakas popularna marka w Polsce, bo z grupka aliexpresssiwa wspolracowali. Ale wystarczy ze wpiszesz slowa kluczowe i znajdziesz w polecanych jakas firme z duza liczba ocen
@dr_papieros Zamawiałem z Muscat z 7 lat temu i było spoko i z Eyerim w zeszłym roku. Muscat zbija ceny własnymi oprawkami głównie, Eyerim ma firmowe i nie wiem czemu ale potrafią zrobić za 700 okulary z fotochromem, identyczny dosłownie zestaw w salonach w mojej okolicy wyceniali na 2k.
ja zamawiałem ostatnio z firmoo.pl od chińczyka, za zwykłe oprawki "po domu" i do roboty w garażu + szkła -1,75 wyszło 130zł z kodem na -50%, dostawa tydzień. Z tego co widzę teraz też jest jakaś promocja -50%
@dr_papieros: oprawki kup gdzie wygodniej ale już szkła daj do zrobienia do normalnego zakładu optycznego a nie jakieś visionexpress czu inne salony w galeriach. Zdziwisz się jakie niskie ceny są u małych optyków. A przecież oni pracują na tych samych materiałach.
@GladysDelKarmen: żeby to tak działało. 3 miesiące temu dorabiałem okulary 2 pary. Jedna fotochromy szmery bajery, druga na co dzień po domu... To te tańsze za szkla 3500, droższe.. 4200. A wszystko przez astygmatyzm obrócony o kąt 30'
#iran Ciekawe kto załatwił samolocik - pewnie Sikorski. Ale byłoby zesranie jakby stado celebrytów zostało zestrzelonych, chyba na wawelu by ich pochowano
Mam straszne problemy z zasypianiem. Nie mam o czym myśleć przed snem żeby było to angażujące. O czym Wy myślicie? Bo ze mną coś nie tak się porobiło i nie umiem ani marzyć ani śnić, może mam za nudne żyćko ostatnio czy co xd #dobranoc #sen #sny #zdrowie #depresja #bezsennosc
źródło: oprawki
PobierzFrytki - 5 zł
źródło: be7cf0a2cd0a05eada8607c47a23efe8
PobierzWystarczy ze masz konkretne dane od okulisty i na aliexpressie po taniosci kupujesz dostosowane do Ciebie okulary. Ja przeciwsloneczne korekcyjne tak kupowalam, dzieki czemu zaplacilam 300 zl zamiast 1000 xD
Jest jakas popularna marka w Polsce, bo z grupka aliexpresssiwa wspolracowali. Ale wystarczy ze wpiszesz slowa kluczowe i znajdziesz w polecanych jakas firme z duza liczba ocen
źródło: temp_file1139730543712438906
Pobierz@thcl jak mieszkasz w większym mieście to sprawdz Muscat. Za te 7-8 tys będziesz miał kilka par a nie 2