Wpis z mikrobloga

@kinlej: ja sobie 3 lata temu zrobiłem operacje oczu. Wtedy kosztowało 11k, ale inwestycja powoli się zwraca. No i mogę w okularach przeciwsłonecznych chodzić <3
  • Odpowiedz
Teraz żeby wymienić sobie okulary to trzeba liczyć 1500-2000zł

@CzekistaPutin: ostatnio płaciłem razem 2200 za dwie pary, korekcyjne i przeciwsłoneczne-korekcyjne (oprawki Armani Exchange, na promocji). Z zakładu pracy dostanę 500zł zwrotu, więc para wyjdzie mnie 850zł.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wrrronika też kupuje od dwóch lat okulary na alie. Kupuje głównie od Yimaruli, raz mieli wtopę, że im się PD rozjechało, ale od razu szło to wyczaić, bo nie dało się patrzeć komfortowo. Zwrócili kasę i wysłali nowe poprawione szkła. Tam samo kupowałem korekcyjne przeciwsłoneczne, wyszły mnie 160zl, a nie bodajże 600, bo tyle ki krzykneli w miejskim oprysku który jest stosunkowo tani.
  • Odpowiedz
@buleczkamaslana2137: tylko no Vision jest bardzo drogie i jednocześnie jest klasycznym przykładem jak dopłaty wpłynęły na ceny, odkąd pamiętam reklamowali się albo wśród seniorów albo właśnie tym, że można u nich zrealizować dopłatę. Z najtańszych stacjonarnych z dobrą jakością to oczywiście Muscat, ale na wąską twarz mają bardzo mały wybór. Ostatnie wyrabiałem w Fielmannie i oprawki ich produkcji super, ale szkła takie mocno meh, a i tak wyszło ponad 650
  • Odpowiedz
@dr_papieros: Wymieniałem z 3 miesiące temu. W salonie miałem oprawki za 200-300 zł i za 1500. Mało tego, jak masz mało skomplikowaną wadę i nie wymagasz jakichś specjalnych soczewek, to są w necie już firmy optyczne, u których oprawki z salonu stacjonarnego za 1000 kupisz za 300 zł (oryginały, żeby nie było). Mało ludzi zdaje sobie sprawę z tego, ale wiele salonów stacjonarnych już nie wprawia soczewek do oprawek samemu,
  • Odpowiedz