Wpis z mikrobloga

• 1
@MrFryteczka: O-o, również Niemiec. Też spoko bramkarz. Gość od lat w Bayernie Monachium. Stara gwardia. Koledzy z kadry. Szkoda, że Ter Stegen na Mundialu 2026 nie zagra. Twój najulubieńszy bramkarz będzie między słupkami reprezentacji Niemiec. To chyba last dance. Wiekowy i doświadczony bramkarz. Ciężko go nie kojarzyć. Neuer jak wino. Ładnie w Lidze Mistrzów ostatnio bronił. Ter Stegen niestety zdrowie. Teraz już młodziutki nie jest
  • Odpowiedz
@tomwick55: stawiałbym, że Casillas i Courtois.
Potem: bardzo Van Der Sara lubiłem. Pierwszym natomiast, którego doceniłem, był Taffarel, jak karnego w finale Mundialu w 1994 obronił.
  • Odpowiedz
@tomwick55: Nawet myślałem, aby taką listę zrobić, to lecę, subiektywnie, totalnie na chaos
jak kazał piłkarzom ŁKS grać Świr, top-10 chciałem, ale za dużo mam nazwisk:
1.Kahn-król MŚ 2002, podpora Bayernu, wygrana LM;
2.Buffon-ciekawe reklamy Puma, Juventus, MŚ 2006;
3.Neuer-granie na przedpolu, podpora Bayernu;
4.DIDA-taki chyba top bramkarz z Brazylii, fajne lata w
  • Odpowiedz
@MrFryteczka: A kto pierwszy? @tomwick55 Znam opowieści, że w historii najlepszy Jaszyn, ale takiego co się widziało grę w TV to pewnie ciężko wskazać, bo dla mnie Kahn nad Gigi, ale Gigi był genialny, a pewnie ktoś powie, że Hart w Anglii czy Seaman a może David James nawet do rozważenia, Claudio Bravo, ale ja chciałem 10 wymienić, a wyszło mi 15-tu, w tym na szybko 2 z ekstraklasy
  • Odpowiedz