Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #praca #it #programista15k

Na rynku zostały firmy najgorsze ochłapy, co z tego że przejdziesz 5 etapów jak większość firm ktora kogoś szuka to kołchozy typowe januszexy. Zatrudnisz się tam nie wytrzymasz nawet pół roku w tych ich pierdbolniku. Chodze po tych rekrutacjach i to jest cos nieprawdopodobnego jakie buce siedza na tych rekrutacjach, spierdoxy, przegrywy bucowate bez umiejetnosci miekkich. Maja wystawione ogloszenie od paru dobrych miesiecy i nie moga nikogo znalezc, chamiska najgorsze, zasiedziale kuce z wygladem przegrywa ktorzy maja stołek poprzez zasiedzenie. Tragedia mówie wam ty masz być obcykany, we wszystkim prezentowac się jak kandydat z którym chce się pracować a na tych rekrutacjach odputują cię takie stęchłe Janusze buce którzy grają chamów bo mogą bo mają 100 następnych kandydatów w kolejce.
Tym firmom nie zależy na tym żeby dobrze się zaprezentować jako dobra firma dla wymiataczy, prezentują się z najgorszej strony, wsytawiają na rekrutację nawiększych bucy bez kultury krórym nawet kamerki nie chce się włączyć i zadają pytania o wyjaśnienie działania Garbage Collector przywalają się o słówka.

Ogłoszenia na likedin i justcoin to agregat największych januszexów gdzie nikt nie chce pracować. HRka prezentuje firme jakby tam super się pracowało, miła atmosfera itd. A potem przychodzisz na rekrutacje a tam gromadka buców ze skwaszonymi minami którzy siedzą z nastawieniem żeby cię nie zatrudnić.

Dla nich to przerwa od zapieralania w sprintach. Raz miałem 5 buców kodoyebaczy na callu 2 z nich miało wyłaczone kamerki, przyszli popatrzeć jak będziesz przed nimi odpieralał fikołków w przerwie od sprintów.

Widać że czują się mega mocni żeby pluć na kandydatów. Nikt teraz nie zatrudnia, ci co mają otwarte rekrutacje to największe odpady na rynku, zaspół skałający się z zatęchniętych buców pasjonatów na stanowiskach medżerskich. Bootcampowcy po socjologii, zadiedziali seniorzy którzy wysyłają ci potem feedback że masz poziom juniora. I ty masz pajacować przes nimi na 5 etapach rekrutacji. Nie zatrudniają nikogo bo boją się o swoje stołki. W tych firmach siedzą takie miernoty że głowa mała. Seniorowi z 10 letnim expem są w stanie powiedzieć że jest na poziomie juniora bo nie wykuł definicji na pamięć.

Oraganizują 5 etapów rekrutacji to jest konkurs na największego desperata wyrobnika niż na wyłonienie najlepszego programisty z którym fajnie będzie się pracować. Konkurs na spierodoline która nie będzie się szanować bo jak taka osoba może się szanować jak godzi się na udział w 5 etapowym procesie. Takie procesy i tak nie mają zamiaru nikogo zatrudnić. Oni wywieszają ogłoszenia żeby się promowoać, a nóż może jakiś autysta pasjonat desperat wpadnie. Zwykli ludzie z szacunkiem do siebie olewają 2 godzinne prace domowe, livecodingi formy organizują te procesy z d0py równie dobrze mogliby ustawić rekrutacje skok przez płotki jaki ostatni etap rekrutacji ale desperaci i tak tam wysyłają swoje CV żeby ich poniżali i śmiali się z nich. Zaproszą was nie z zamiarem żeby zatrudnić potencjalnie, ale żeby zobaczyć tego desperata idiotę i pośmiać się z niego a na koniec wysłać mu feedback jesteś na poziomie juniora.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p0melo to prawda byłem na paru rekrutacjach w tym roku w 2 firmach chciałem pracować, reszta to takie gówna że sam zrezygnowałem. Z jednej strony był pedzlak manager chamidlo, który myślał, że programista to tylko będzie się jąkal i mówił tak panie i to od razu na rekrutacji takie podejście xD mega zachęcające pracować po takim dałnem z drugiej jakiś programista, który jest PM, bez umiejętności miękkich, który boi się też
  • Odpowiedz
@p0melo: końcem czerwca miałem rozmowę na junior PHP Developera, za chwilę wrzesień a Ci dalej szukają człowieka XD moja rozmowa trwała 1h 20 min, bo spoceniec musiał wypytywać o wszystko, w------e na rozmowe o firmie, o warunkach pracy, przedstawiłem sie minute i od razu pytania techniczne xd
  • Odpowiedz