Aktywne Wpisy

Dziambelll +203
Elegancko dziś zamontowałem baterie podtynkową, szybka robota efekt więcej niż zadowalający,
#chwalesie #budujzwykopem
#chwalesie #budujzwykopem
źródło: image
Pobierz
Anetkia +61
Gdy zostal zabity prezydent #gdansk Adamowicz, w pierwszej chwili zrobiło mi się po prostu przykro że ktoś zamordował czlowieka, pomyslalam o jego rodzinie, potem poczułam złość że organizatorzy imprezy dopuścili do takiej sytuacji, a na koniec spory niepokój ze są ludzie zdolni do takiego czynu. Natomiast ani przez moment nie pomyślałam o jak fajnie ze zabili lewaka. Nie znosilam tego co Adamowicz robił, nie zgadzałam sie z nim, jego wypowiedzi
źródło: charlie-kirk-private-family-moments
Pobierz

#polityka #bekazpisu #bekazprawakow
źródło: 1000009806
PobierzĆwiczenie intelektualne.
Inwestujesz
@recznik_z_ikei: Ah, czyli zrobienie 350km/h między dużymi miastami oznacza z automatu pominięcie 98% Polski? Dalej strugaj porzuconego w rozwoju, bo na drugim końcu kraju chcą zrobić pociąg xd
@recznik_z_ikei: Weź może ty w ogóle zacznij uzasadniać, jak linia kolejowa pod Warszawą rozdziela Polaka spod Rzeszowa. Bo na razie pieprzysz lewackie kocopoły
Gdyby było jak mówisz to pendolino by świeciło pustkami a jak jechałem było pelne
@JakubKKKKKK: To jest przykład "samochodowy".
Pendolino porusza się (w Polsce) z prędkością maksymalną 200-250km/h. Przy czym trasę Kraków-Gdańsk ~620km pokonuj w około 5 godzin. Co daje średnią prędkość na tej trasie około 124 km/h.
Nawet nie chce mi się liczyć o ile skróci czas podróży zwiększenie prędkości MAKSYMALNEJ do 350 km/h, bo będą to jakieś "groszowe"
Jest i on - NIEMIECKIE!!! TGV są niemieckie, Shinkansensy są niemieckie, hiszpańskie, włoskie szybkie pociągi są niemieckie?
Gdybyśmy mieli dytanse (i budżety) takie jakie mają USA, Chiny, Kanada czy Rosja, można by o tym myśleć.
Dlaczego o Japonii i Shinkansenach zapomniałeś?
A co do pociągów czytałem wywiad, że niema ogromnej różnicy cenowej pomiędzy taborem na 250, a 320 i bez sensowne jest brać trochę tańszy na 250 jak masz całą
@misiopysio: oo nagle lewakom solidarność społeczna nie smakuje xD
@JakubKKKKKK: pociąg długo sie rozpędza do vmax, a jeszcze dłużej hamuje. Średnia prędkość będzie większa, ale nie jakoś zasadniczo.