Wpis z mikrobloga

• 14
Jakie polskie miasto warto odwiedzić w weekend? Myślimy o #poznan ale wydaje się jakiś nijaki.

@Promilus: Poznań sprzyja odpoczynkowi - ma ciekawą architekturę, dobrą kuchnię, jest zielony i ma wiele miejsc spacerowo-rowerowych :)
  • Odpowiedz
@Promilus: jako że raz w roku śmigam do poznania na 11.11 Ti śmiało mogę polecić na weekend. Szczególnie jesienią jest bardzo duzo fajnych rzeczy do zobaczenia
A tak to może Toruń i Bydgoszcz
Olsztyn też jest git na weekend - spacer po starym mieście a potem kajaki łyną i mijają dwa dni
  • Odpowiedz
Jakie polskie miasto warto odwiedzić w weekend?

@Promilus: Fajnie, że umieściłeś w wpisie długą listę rzeczy które lubicie robić, zwiedzać, co was interesuje albo co wam się podobało/nie podobało w wcześniejszych miastach. Łatwo w takiej sytuacji doradzić coś konkretnego.
  • Odpowiedz
@Promilus: bylem ostatnio w #szczecin i absolutnie mnie zszokowało jakie to miasto jest ładne bo nigdzie sie o tym nie mówi i na tle innych miast marketingowo wydaje sie nijakie, a jest naprawdę super. Jedynie co mnie bardzo zdziwiło to kontrast bo sa bardzo ladne kamienice, uliczki duzo ładnych placow i rond, a wśród tego wszystkiego sporo meneli i patologii. Absolutnie niesamowity kontrast, ale polecam to miasto każdemu
  • Odpowiedz
@Promilus: Kraków, Gdańsk, Warszawa.
Jeżeli lubisz się poczuć trochę po amerykańsku, to Wawa dużo fajnych wysokich budynków. Kraków ma piękne stare miasto wg mnie
  • Odpowiedz