Wpis z mikrobloga

chciałbym zobaczyć badania od czego ludzie glupieją na starość to jest po 30stce
normalnie inteligentni błyskotliwi 10 lat temu a teraz wstawiaja boomerskie memy na SM
przepracowanie? przebywanie z dziecmi? odmózdzajacy kólchoz?
co piątek wstawka HEHE BEDZIE PITE
albo zdjecie ogórka i BĘDZIE KISZONE HEHE @ZOSIAZTWITTERA
to samo zauważcie na joemonsterze, przecież to te same osoby co wstawiały 10 lat temu błyskotliwy studencki humor a teraz zmienili sie jak digimony kurde w boomerów
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grand_khavatari: z czasem wychodzą problemy z okresu edukacji, szczególnie brak logicznego myślenia oraz podstawowych zasad działania świata. Konsekwencją jest brak umiejętności weryfikowania informacji. Dodaj do tego media społecznościowe i propagandy wszelakie i przepis na idiokrację gotowy.
  • Odpowiedz
@grand_khavatari: po 25 roku życia, bez codziennych ćwiczeń mózgu ludzie glupieja. W większości wypadków tyczy się to głównie osób wykonujących proste powtarzalne prace. W przypadku pracy wymagającej wysiłku intelektualnego te codziennie ćwiczenia masz odhaczone, i taka codzienna praktyka pozwala utrzymać zdolności intelektualne na podobnym poziomie przez całe życie.
  • Odpowiedz
@grand_khavatari: To trochę inaczej działa. Ludzie po 30 nie mają czasu na memy, tym bardziej nie czują potrzeby publikowania ich a jeżeli jakiś 30 latek wykazuje takie aktywności to istnieje szansa że coś bardzo poszło nie tak.

A sugerowanie że ludzie po 30 są starzy to dobry żart, większość 30 latków jest bardziej sprawna fizycznie, intelektualnie niż młodzież nie wspominając o tym że mają obycie życiowe oraz pieniądze... tylko czasu
  • Odpowiedz
@grand_khavatari: mi się wydaje że jak byliśmy młodsi, to studencki humor na tamtą chwilę nas śmieszył. Teraz jak spojrzę na te memy z okresu studenckiego to cringuje, a jednocześnie śmieszą mnie prostsze głupoty, trochę na zasadzie ironii „boże to jest tak głupie jakby powiedział to mój stary” i nieświadomie sam zaczynam opowiadać takie żarty, dopełniając krąg przeznaczenia który wydarzy się w życiu każdego z nas.

Tak naprawdę nie da się
  • Odpowiedz