Wpis z mikrobloga

@Promilus: jestem z Krakowa i mnie turystycznie Poznań bardzo się podobał, w sumie powiedziałbym, że nawet trochę podobne miasto. Na pewno ciekawszy był od Łodzi czy Katowic, ale to też zależy czego kto szuka.
  • Odpowiedz
@Promilus: Szczecin jest spoko, najbardziej podobała mi się taka czerwona linia przez całe miasto, za którą wystarczy podążać i wszystko się zobaczy.
Poznań to wiadomo - warto pojechać, choćby ze względu na fantastyczne gastro.
A tak turystycznie żeby zobaczyć coś fajnego, to Toruń (bardzo ładne miasto, ale bardzo małe, więc na weekend w sam raz).
  • Odpowiedz
@Owlosiaty-Dzik: Niestety nie podzielam zdania. Bydgoszcz wydaje mi się strasznie brzydka, nudna i mało ciekawa historycznie. Jak chodzi o knajpy, to też słabizna, dopiero się coś zaczęło ruszać w ostatnich latach. A dodam, że w Bydgoszczy aktualnie mieszkam, więc wiem co mówię ;) Każda moja wizyta w Poznaniu utwierdza mnie w przekonaniu, że muszę do Poznania wrócić, bo to dużo przyjemniejsze i więcej oferujące miasto.
  • Odpowiedz
@aikonek: Toruń to chyba w jeden dzień da się obskoczyć. Moim zdaniem miasto przereklamowane, aczkolwiek moje zwiedzanie było bardzo powierzchowne. Przejście starym miastem zajmuje 5 minut, ewentualnie spacer promenadą nad Wisłą kolejne 5 minut i tyle. Samo stare miasto potwornie zatłoczone, ceny potrafią wyrwać z butów, a same knajpy wydają się mało ciekawe (prawie same pizzerie). Poza starym miastem nie znalazłem tam niestety nic ciekawego, a do tego jest dość
  • Odpowiedz
@PsychofanOliwkiBrazil: no tak, jeśli chcesz tylko przejść, to przejdziesz całe miasto w jedno przedpołudnie.
Ale jak chcesz skorzystać z atrakcji, które warto odwiedzić (planetarium, muzeum, pieczenie piernika, centrum sztuki współczesnej), no i coś fajnego zjeść, to na jeden weekend w sam raz.
  • Odpowiedz
@Promilus: Zależy skąd jedziesz jak A2 polecam zjechać koło konina i walić na śmiełów kórnik rogalin spanie w poznaniu. A w powrotnej zahaczyć o koparkę Dolores. Ogólnie wielkopolska jest cudna tylko aby pogoda była.
  • Odpowiedz