Wpis z mikrobloga

@sztywny_misza:

jak nie potrafisz uszanowac co robie

a co on robi? xdddd pomalował się farbą/brokatem, siedzi w jakimś kartonie i się nie rusza xdddd no nie ma co, potezny szacunek sie mu za to nalezy
  • Odpowiedz
@sztywny_misza: Po zapoznaniu się z powyższym materiałem filmowym mam ambiwalentne odczucia.
Trud realizacji swoich artystycznych zapędów poprzez siedzenie w pudle z mordą wymalowaną na biało
przeciwstawiony został dziecięcej beztrosce i potrzebie interakcji z otoczeniem.

Z tej potyczki nie ma żadnego pożytku.
Nie ma wygranych i przegranych.
Są tylko przegrani.
  • Odpowiedz
a co on robi? xdddd pomalował się farbą/brokatem, siedzi w jakimś kartonie i się nie rusza xdddd no nie ma co, potezny szacunek sie mu za to nalezy

@Wojt_ASR_: Kiedyś od małego przekazywano jak należy się zachować i czego nie należy robić. Co robi - to robi. Chciałbyś, by w środku twojej równie pożytecznej dla społeczeństwa pracy podchodziło dziecko i cię tykało tylko dlatego, że ma na to ochotę i
  • Odpowiedz
@projektant_doktorant: No ale tutaj cały absurd polega na tym, że typ się pomalował farbą, siedzi w kartonie i oczekuje reakcji, którą otrzymał, ale nie taką jakiej by chciał.
Ja jestem team antynatalizm i też mnie wkurzają rodzice, którzy nie potrafią zapanować nad swoimi bombelkami, ale raczej trudno przygotować dziecko na "jak będzie siedział pan a kartonie to go nie dotykaj". Tutaj po prostu zwyciężyła dziecięca ciekawość. To nie jest kwestia
  • Odpowiedz
@sztywny_misza: dotknął. A mógł opluć. Reakcja mima przesadzona. Wybierając taki zawód gdzie masz różne interakcje z otoczeniem musisz być uzbrojony w cierpliwość i tolerancję wobec ciekawości dziecka. Inna sprawa,że rodzic po pierwszym dotknięciu musi pouczyć dziecko, że tak się nie robi
  • Odpowiedz
@sztywny_misza: oczywiście żaden komentujący nie pomyśli, że może interakcja między dzieckiem a zaśnieżonym dziadem z piórem trwała trochę dłużej niż te 51 sekund i dziad nie zdenerwował się tylko z powodu jednego dotknięcia
  • Odpowiedz
Tam nawet kobieta mówi "utemperował naszych chłopaków, bardzo dobrze"

@Viking-: pewnie o---------l cos wczesniej, mozliwe ze typa szturchal wczesniej i ten sie w koncu w-----l
watpie zeby tak reagowal na kazde pojedyncze dotkniecie
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_: to jest dokladnie to. Gość jest właściwie po to, żeby zabawiać ludzi, dziecko podchodzi, bo pewnie sprawdza czy jest prawdziwy czy nie. Typ robi wysryw do dziecka (nie do rodzica), a potem rodzice albo jacyś krewni mówią jeszcze "nnooo dobrze zrobil dobrze bubub nie wolno". Nie, nie zrobił dobrze. Ja bym mu powiedział osobiście, żeby s--------ł gdybym był na miejscu tego rodzica. Jak coś chce to już niech ew
  • Odpowiedz