Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@winsxspl: no i co z tego jak ze złamanym palcem czekałem 9h na dokładnie tym SORze ? Jeszcze ortopeda przede mną przyjął chłopa co miał rehabilitacje na nogę i delikatnie mu spuchła więc przyjechał żeby lekarz ją obczaił, a mnie w tym czasie wyginało mimo że wziąłem całe opakowanie ketanolu. Już nie mówię o tym, że ten sam lekarz pierw mi wmawiał że palec nie jest złamany, a się okazało
  • Odpowiedz
@Bipolar-: to niska cena za brak ruskich czolgow w Warszawie, zaraz Ci zarzuca nacjonalizm i cos jeszcze.
na luziku, spokojnie. Co Tobie przeszkadzaja? Przeciez Polacy nienawidza polskich lekarzy czuytaj konmowalow, ze wschodu sa 1000000000 x lepsi. Forum nie czytujesz ?
  • Odpowiedz
@Bipolar-: nawet nie muszą być tam "lewe" dokumenty bo raczej szybko by wyszło w praktyce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale jak nie mają lobby starych dziadów którym się nie podoba np. AŻ 5 miejsc na rok no to ten..
  • Odpowiedz
a rząd Tuska nic z nim nie robi, po mimo tego że problem jest im od początku sygnalizowany.

@Bipolar-: dlaczego miałby coś z tym robić, skoro dzięki temu można powiedzieć uśmiechniętym, że oddłużą szpitale i będzie więcej lekarzy?
  • Odpowiedz
w żaden sposób nie weryfikuje się autentyczności dokumentów jakie przedstawiają osoby spoza UE oraz nie sprawdza się ich kompetencji językowych.

@Bipolar-: a może by tak robić to hmm przy zatrudnianiu takiego lekarza tak samo jak robi się to w dowolnej innej branży? Wtedy można by bez problemu przetestować co naprawdę umie i czy ma lewy papier czy nie niezależnie czy jest z ukrainy, mozambiku czy z polski.
  • Odpowiedz
  • 0
@4mmc-enjoyer właśnie dlatego Polacy mają dosyć, a że łatwiej złość na Ukraińców skierować niż na rząd żeby coś zrobił. Działa za każdym razem.

I żeby nie było nie dziwię się ludzia.
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Back in a day kiedy byłem piękny i młody, rozmawiałem z kolesiem, którego rodzice studiowali na ukrainie medycyne. To byli polacy ale poprostu chcieli mieć łatwiej bo papier ten sam, a nostryfikacja w PL to formalność. No to o sprzedawaniu dyplomów nic nie było, ale już o dawaniu w łape żeby zdać egzamin owszem.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Bipolar- Najpierw czytam, że Ukraińcy tylko korzystają z darmowego leczenia i wracają na Ukrainę. Teraz okazuje się, że leczą Polaków na SORze w Gorzowie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
jak ze złamanym palcem czekałem 9h na dokładnie tym SORze

@4mmc-enjoyer: bez urazy ale ponad połowa twojej aktywności na wykopie dotyczy ćpania i ładowania sterydów. Jeśli przy przyjęciu cię obczaili to i tak krótko czekałeś. Nie mówiąc o tym, że ogólnie wątpię w prawdziwość tej historii
  • Odpowiedz
@barber-barberski: Nic się nie zmieniło. Pracuje z kilkoma osobami po studiach na Ukrainie i sami mówią że kontrola i dobry egzamin weryfikacyjny to minimum to tam za kasę da się każdy egzamin zdać i każdy papier wydrukować ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz