Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #firma #programista15k pytanie do was jakie teraz bralibyście auto w leasing? Co się najlepiej kalkuluje? Chciałbym coś małego w miare taniego o dużej mocy ale jak patrzę na konfiguracje to zaraz dobijam plus 200k. Ile realnie ze wszystkim ubezpieczenie rata itp kosztuje was auto w takiej cenie. Czy opłaca się brać leasing gdy jestem na ryczałcie i mogę odliczyć tylko połowę kosztów?
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrVercetti no liczylem bo mam M340i ktore mam doposazone pod korek wiec sumarycznie wyszlo mi tyle co gole M3. Wszystko kwestia tego ile masz na wplate wlasna. Zakladam ze jakies oszczednosci masz jako programista. Moja rata to 4400 brutto za auto o wartosci 430 tys wg konfiguratora z folią ppf full body. Wiec na Mke nawet jak masz mniejszy wklad to ile moze byc? 6k max? Pamietaj ze auta sa mocno
  • Odpowiedz
Moja rata to 4400 brutto za auto o wartosci 430 tys wg konfiguratora z folią ppf full body.

@Pasterz30: Ile wpłaty, jaki wykup i na jaki okres? Coś mega mała ta rata jak na taką cenę bazową auta.
  • Odpowiedz
@Pasterz30: Wychodzi koło 103/104%? Trochę mało realistyczne przy stopie referencyjnej NPB na poziomie 5% obecnie, ale może cie lubią w BMW i takie finansowanie dostałeś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pasterz30 @MrVercetti : Ostatnio klientowi zrobiliśmy rabat na BMW X5 xDrive40i M sport katalogowo ~500k -20%. Jeżeli dobrze pamiętam to rata wychodziła niecałe 5k netto. Więc jest to jak najbardziej możliwe.
Teraz jest fajny rabat na BMW X3 20d xDrive M sport. Przy podobnych założeniach można zrobić z tego ratę koło 3200netto.
A jakbyś zrobił na 5 lat to nawet 2700 netto
  • Odpowiedz
  • 1
@Pasterz30: To super. 340i to było kiedyś moje marzenie, ale musiałem zejść na ziemię i zadowolić się tylko dwoma litrami.
  • Odpowiedz