Wpis z mikrobloga

via Android
  • 1
@stjimmy z wielu włoskich przepisów robiłem i często się daje, nie startuje na certyfikat avpn to praktyczniej mi, niż kupować kostkę i zużyć 5g. Suche mam w lodówce, rok leżą i nic temu nie jest, ciasto rośnie idealnie :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@PodniebnyMurzyn w miarę tak, ale trzeba chociaż raz obrócić i położyć w to samo miejsce, sama pizza w piecu nie spędza więcej niż około 1-2 min max, więc po pierwszych 30-40 sekundach obrót, w zależności jak dobierzesz temp.
  • Odpowiedz
@s0k1: z mąki W=290 spokojnie powinno wytrzymać cały czas w TO, na zwykłym Caputo Pizzeria można śmiało 30 h latem kisić, a tam jest tylko 270.
  • Odpowiedz
@s0k1: jakich suchych używasz? Serio można suche w lodówce rok trzymać? Teznie w-----a kupowanie kostki 100g dla 2g xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Melt powiem Ci więcej, suche mam w lodówce od paru lat i nic im nie było, obecnie użyłem caputo drożdży i wyszły super, dobrze drożdże trochę wcześniej wyjąć z lodówki by przed użyciem złapały temp pokojową.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Hubi112 wrzucałem zdjęcie wyżej, kupiłem kiedyś na platformie ibood za 700 zł, a chodzą po prawie 2k takie gazowe bez promocji.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Maldonado no nie wiem czy przeceniam, mnie ciasto bez lodówki po paru godzinach w 20 paru stopniach robi się rozlanym naleśnikiem, oglądałem nastu włoskich pizzaiolo i żaden nie pominął etapu lodówki, więc tego się trzymam + moja praktyka jak napisałem zbyt długiego ciepła robi mi wodę z ciasta, szczególnie na Hydro 70 i więcej
  • Odpowiedz
@s0k1: To jest niesamowite, że masz w miastach jakieś fancy włoskie knajpy z certyfikami i pizza robiona w piecu za 100 kafli, a tu przychodzi randomowy mirek i r---------a te ich pizze na łopatki piekąc w tanim gazowcu z promki na pepperze
  • Odpowiedz