Aktywne Wpisy

nonOfUsAreFree +101
Rozwiążmy to raz na zawsze
#wladcapierscieni
#wladcapierscieni
źródło: 0e0ac0341ec0eb588119b7c97f82f1a4
Pobierz
elgebar +13
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

Pytanie do #niebieskiepaski w #zwiazki
Od roku jestem w związku z dziewczyną. Oboje mamy okolo 27 lat, oboje zwykla korpo praca w duzym miescie w obszarze finanse/IT. Szczerze mówiąc to jest to mój pierwszy długi związek i wcześniejsze znajomości z dziewczynami nie dochodziły do takiego etapu więc nie jestem w stanie ocenić czy to normalne wśród #rozowepaski . Mianowicie, mam wrażenie że ma bardzo małą wiedzę o świecie. Jest bardzo słaba w pytania typu quiz, tzn jakieś pytania typu jakiej narodowości był Napoleon albo żeby wymieniła np kilku jakichkolwiek prezydentów USA, albo np wskazać na mapie jakiś trochę mniej oczywisty kraj typu Turcja, gdzie myślałem że takie pytania to są jakąs tam wiedzą ogólną, że naprawdę wszyscy to wiedzą.
Nie wiem do końca z czego wynika ta jej niewiedza. Czasem jak zaczynam sie z nią trochę droczyć i dopytywać o niektóre rzeczy to mówi, że jej to do życia nie jest potrzebne i jak widać nigdy nie musiała z tego korzystać. Nie jest na pewno też głupia dziewczyną bo widzę, że z takim myśleniem analitycznym jest u niej dobrze, tzn szybko łapie konteksty czy jakieś nawiązania w zwykłych codziennych rozmowach i jak coś jej tłumaczę to też szybko to pojmuje. Nie ma też problemu z pisaniem dłuższych i złożonych zdań, zna ortografie i interpunkcję. W pracy też nie klepie Exceli na najniższym stanowisku, tylko już troche bardziej specjalistyczne stanowisko z jakąs tam znajomością bankowości. Jedynie jakby usunęła całą tą wiedze ogólna xd i jakby jej nie przyswajała bo jak to mówi, nie jest to jej do niczego potrzebne do życia, gdzie mam wrażenie, że takie rzeczy są na historii czy geografii w podstawówce czy gimnazjum.
Staram się jej tłumaczyć te rzeczy typu wymienię tych kilku prezydentów USA, dorzuce jakiś konktekst, że kiedy byli prezydentami, dlaczego są tam bardziej znani od innych, co takiego zrobili i pytam za dwa tygodnie znowu o to, a ona już ich nie pamięta. Jakby w ogóle się nie wysiliła żeby to zapamiętać. A też nie będę z nią przecież teraz przerabiał całego podręcznika do historii czy geografii z gimnazjum.
Chciałbym się chyba jedynie utwierdzić, że ktoś inny też tak ma i to jest normalne wśród kobiet, że nie interesują sie aż tak światem i jak to kolega kiedyś mi powiedzial, od rozmów o takich rzeczach to ma się kolegów, a nie dziewczynę xD.
#niebieskiepaski #zwiazki #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Z godzinę słuchała jak zahipnotyzowana przebiegu bitwy xD
@moll
no przecież na randkach się nie gada o sytuacji politycznej USA, czy o historii podbojów Napoleona. Ja też nie jestem jakoś w to wkręcony że znam jakieś szczegóły tego i że mam potrzebę dyskusji na te tematy ale po prostu znam kilka takich ogólnych informacji o tym. Poza tym nie mam takich wymagań wobec swojej dziewczyny, żeby z nią prowadzić dyskusje o odbijaniu Konstanytopola, te rozmowy mi
Miałem taką dziewczynę jak OP, wykształcona, inteligentna, ale zero zainteresowania światem, obojętnie jaki to był temat: historia, muzyka/film, polityka, no nic, chodzi o podstawowy poziom.
Na Instagramie przeglądała tylko ładne widoki i plaże, a jak się gdzieś pojechało na wycieczkę to zero zainteresowania otoczeniem. Jak rozmawiasz z taką osobą na co dzień to po jakimś czasie przestaje się chcieć
Był taki post, tylko płcie były zamienione, a chłop był informatykiem i głownie na tym się znał.
Ofc komentarze były inne - typu, został biednego chłopa niech sobie znajdzie normalniejszą, na co mu taka wiedza, skoro nie zarabia na tym itp.
Tutaj komentarze są inne, że baba tylko tik toka zna i że zostaw głupią babę xD
Ja napiszę tak samo, jak napisałam pod
@mirko_anonim: czyli podstawówkę skończyła, brawo.
Śmieję się, bo punktujesz jej historię i geografię, pytanie co gdyby ona zaczęła cię przepytywać z czego innego, np. biologii albo chemii? Jesteś pewien, że masz wiedzę z innych dziedzin, którą ona uważa za podstawową? No przecież każdy wie jak jest wyrostek mieczykowaty po łacinie, idąc tym rokiem rozumowania (przykład z
To o czym rozmawialiście.
I jednak masz swoje "ambicje", bo boli Cię, że ona zlewa Twoje gadanie, skoro za jakiś czas znowu czujesz
@Tyrande: piąteczka
Oczywiście, że się gada. Jak o tym nie rozmawiałeś, to sobie taką
@moll: no właśnie.
Gość pominął ważne dla niego kryterium na etapie zapoznawania się, a teraz edukuje na siłę.
Ostatnio na głównej ktos wrzucił ze typ z leksusa w--------a smieci do przydroznego rowu to w komentarzach ciemnota sie kłóciła czy to wyborca trzaska czy nawrota
@mirko_anonim: Tak, to całkowicie normalne u różowych, film/aktorzy/pierdoły/paznokcie- wiedza ogromna, geografia/polityka/finanse/świat- zazwyczaj wiedza marna, zero zainteresowania- mam min. kilku ogarniętych niebieskich do rozmów i 0 różowych w otoczeniu- zobacz o czym rozmawiają 30-40letnie różowe na spotkaniach (przedszkola, pampersy, festyny, paznokcie), a o czym niebiescy (polityka, gospodarka, praca, samochody, budowa domów, wojna na Ukrainie itd.) ... taka natura= OCZYWIŚCIE UOGÓLNIAM, ale
@quarien: na granicy błędu statystycznego, bo to wynik rzędu 0,5 - 1 punktu. Za to rozrzut faceci mają faktycznie większy.
@quarien: nietrudne gdy mężczyźni idą na politechniki a kobiety na podwodne wyplatanie koszyków glinianych na wyższej szkole wyższej
@To_ja_moze_pozamiatam: ty może sprawdź czy ten kontekst z netfliksa to jest aby prawdziwy.