Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Jak radzić sobie z trudnymi teściami? Ⓘ
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na
Tldr: ojciec mojej dziewczyny mnie obraża, a dziewczyna ma to w dupie
Jestem z dziewczyną w związku od roku i zacząłem poznawać jej rodziców, a ona moich. Moi rodzice przyjęli dziewczynę bardzo pozytywnie i serdecznie, ale niestety jej rodzice, a szczególnie jej ojciec mnie nie polubił.
Okej, rozumiem że nie każdy musi mnie polubić, ale to co się odjaniepawliło to ja nawet nie...
Jej ojciec już na

pogodny_mis65 +58
Rozwalił mnie ostatnio mój wujek na chrzcinach. Rodzicami dziecka byli weganie i na obiad podano stek z kalafiora, a on tak spojrzał i powiedział do żony głosem paździocha „A co to za g---o..” xD I miał w sumie racje. #gotujzwykopem #jedzenie

Pierwszy w---w na psiedciembiorców już wam minął? To ja polecam sobie poczytać Patopaństwo Jana Śpiewaka, żeby przypadkiem nie wyjść ze słusznego oburzenia.
Mi lektura odświeżyła kilka wspomnień w głowie - moja matka pielęgniarka harująca na dwa etaty, moja pierwsza praca za trzy złote za godzinę (kurrrr) na umowie śmieciowej, polisolokaty, kredyty frankowe, bełkot ekspertów od ekonomii w mediach, sranie na "patusów" żyjących za 500+;
a obecnie - budowanie osiedli w polu bez infrastruktury, kosmiczne ceny mieszkań, obniżanie opodatkowania i składek dla przedsiębiorców i wiele, wiele, więcej.
Szczególnie polecam na wakacjach w Polsce, idealnie się komponuje z paragonami grozy za czarniaka.
źródło: 1000019905
Pobierz@SzalonyOgorek: Zawsze mnie zastanawiała ta mityczna praca "za 3 złote". W jakich to było latach? Gdzie? Co robiłeś?
Moja pierwsza praca (wakacyjna, prosto po maturze) - prosta, fizyczna, instalacja internetu radiowego to było ok. 12zł/g. Gdzieś w okolicy 2000 roku.
Tego samego lata pracowałem w magazynie na czarno (jakoś 1200 za miesiąc, koło 2010) - tutaj nikt nie miał uop tylko uz, ale i tak kasa pod stołem była (nie wiem czemu xD)
Potem jeszcze kilka prac, ale na dłużej wpadłem
@PodniebnyMurzyn: trzeba było zostać przedsiębiorcą. Teraz to byś swój jacht miał, oczywiście z KPO.
Nie rozumiem, wszyscy narzekają na przedsiębiorców, a nikt nie chce nim zostać. Przecież miliony leżą na ulicy, wystarczy się schylić.
Co za problem otworzyć jakąś Pizzernie czy coś innego. Kasy jak lodu i nowe BMW X5 od kopa
@SzalonyOgorek: Pierwszy? Dotacje unijne od kilkunastu lat.
@SzalonyOgorek: Jak zwykle syndrom wyparcia i chocholi taniec. Socjalistyczne urzędnicze przewalanie kasy jest dobre, tylko ci cholerni ludzie. System cudowny, tylko ludzie k---y.
Minimalna w 2000 to było 520 netto czyli około 3 pln /h. Spora szansa, że Ci się lata pomyliły, albo kwota.